woensdag 29 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
5.5 C
Amsterdam
5
(1)

Parlementsvoorzitter vraagt geduld en geloof om uit crisis te komen

lees ook ...

Drie nummers Kater op de top 40 lijst

Suriname geniet nog van de hitsong: ‘Fa un de ya’ van Kater Karma & Kenny B. Het nummer ‘Faandi’ is nieuw binnen in de Nationale Top 40.  Drie weken lang heeft ‘Fa un de ya’ op nummer 1 gestaan in...

Geduld en geloof, is wat de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, vraagt van de samenleving. Hij is zich bewust van de problemen die de samenleving bezighouden. Bee noemt de prijzen in de winkels en de situatie op het koersenfront als voorbeeld van de problemen waarmee burgers dagelijks mee geconfronteerd worden. Hij probeert de gemeenschap moed in te spreken en vraagt om vol te houden.

Echter moet eerst de economie worden hersteld. Om dit te kunnen doen zijn wat tijd en geloof nodig. “Een huis kan je in een dag afbreken. Maar je kan het niet in een dag weer bouwen. Dat duurt even,” zegt hij. “De economie is in een groot gat gevallen en we hebben tijd nodig om uit dat gat te geraken.”

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal meehelpen om de financieel-economische situatie in het land te herstellen, want de regering is een overeenkomst met deze monetaire autoriteit aangegaan. Maar ook zonder steun van het IMF zou dat gedaan moeten worden. “Met of zonder IMF zou hersteld moeten worden wat de afgelopen jaren niet goed gegaan is. “Yu o abi fu nyan pkinso bita om eruit te komen.”

Een van de tools om de financieel-economische situatie weer gezond te maken, is het Herstelplan. Het plan is beschikbaar voor eenieder die meer wil weten over de maatregelen. Binnenkort wordt het Herstelplan door het parlement in behandeling genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementsvoorzitter vraagt geduld en geloof om uit crisis te komen