maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(1)

Parlementsvoorzitter oneens met wegsturen Cubaanse artsen

lees ook ...

Gentle en Hellings zijn buiten functie gesteld

Twee leiders van de Organic Movement Gentle en Hellings zijn buiten functie gesteld door waarnemend korpschef Ruben Kensen. Poetini Atompai, voorzitter van de politiebond heeft dit tegenover de pers b...

Assembleevoorzitter Marinus Bee kan zich niet terugvinden in het beleid van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, dat het Cubaanse zorgpersoneel teruggestuurd wordt. De minister heeft publiekelijk aangegeven dat de mantelovereenkomst tussen Volksgezondheid en de Cubaanse artsen geëvalueerd en beëindigd is.

Bee zegt (her)overwegingen die ertoe hebben geleid dat niet langer prijs wordt gesteld op de diensten van de Cubaanse artsen te missen. Ook mist hij welk alternatief daarvoor in de plaats zal komen.

Volgens Bee hebben de bewoners van het binnenland evenveel recht op beschikbare en goede gezondheidszorg als personen die in Paramaribo en randdistricten wonen.

Hij zal vanuit zijn verantwoordelijkheid als voorzitter van het parlement daarom vragen om diepgaand geïnformeerd te worden over deze kwestie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementsvoorzitter oneens met wegsturen Cubaanse artsen