vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Parlementsvoorzitter benadrukt nationale eenheid en successen in kerstboodschap

lees ook ...

Unicef en overheid inaugureren watervoorzieningsproject:Scho...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft in samenwerking met Unicef de gerenoveerde watervoorziening in Kwamalasamutu officieel in gebruik genomen. Dit systeem zal schoon drinkwater leveren aa...

In zijn kerstboodschap heeft de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, aandacht besteed aan de diverse uitdagingen waarmee Suriname het afgelopen jaar te maken heeft gehad. Bee benadrukte dat deze uitdagingen in februari en april een hoogtepunt bereikten, waardoor verdere dialoog bijna zinloos leek. Ook herinnerde hij aan de bittere pil die de natie in november moest verwerken, met een nasmaak die bij velen nog voelbaar is.

Bee roept op om tijdens de feestdagen rust en rede te bewaren en zich te richten op de ontwikkeling van een harmonieus Suriname. Hij wees erop dat het afgelopen jaar heeft aangetoond dat de natie uniek is, omdat het Parlement een onwankelbare eenheid toonde en gezamenlijk streed voor het nationaal belang.

Een opmerkelijke prestatie van het Parlement was de gezamenlijke wijziging van de Grondwet en de Kiesregeling. Zowel oppositie als coalitie bundelden hun krachten, wat volgens Bee bijna als uniek kan worden beschouwd. Hij suggereerde dat dit een inspiratie kan zijn voor de wereld, waarbij hij benadrukte dat wanneer het nationaal belang op het spel staat, eenheid in Suriname prevaleert.

Bee stond ook stil bij de successen van Surinaamse sporters en het behoud van de trias politica in het land, die gerechtigheid nastreeft en de mogelijkheid biedt voor iedereen om rendement te behalen uit hun inspanningen. Hij riep de samenleving op om niet alleen rust, maar ook vrede te bewaren en zich te concentreren op de ontwikkeling van een harmonieus Suriname.

“Tot slot spreek ik als eerste onder de gelijken de hoop uit, dat deze feestdagen voor u in het teken zullen staan van liefde en gezamenlijk welzijn, waardoor we samen vooruit kunnen kijken naar een toekomst vol mogelijkheden en kansen voor ons en Mama Sranan.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementsvoorzitter benadrukt nationale eenheid en successen in kerstboodschap