zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Parlementsvoorzitter bemiddelt in conflict tussen bandenhandelaren en regering

lees ook ...

Marktventers Leiding 11A krijgen training in ondernemerschap...

Zeventien venters van de markt van Leiding 11A nemen deel aan de training ‘Basic Entrepreneurship, Food Packaging and Labelling’, georganiseerd door de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) in sam...

Op vrijdag 19 april 2024 hebben een groep bandenimporteurs en tientallen wederverkopers van banden hun zorgen geuit bij de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. Ze zijn het oneens met de kostencalculatie van het ministerie van Economische Zaken en Technische Innovatie (EZ), die aanzienlijk lager uitvalt dan hun eigen prijzen.

“Eerdere pogingen om een afspraak te maken met de minister zijn mislukt. Pas toen we ons in het parlementsgebouw bevonden, werden we teruggebeld en uitgenodigd voor een ontmoeting op maandag 22 april,” aldus een van de importeurs.

Voorzitter Bee heeft telefonisch contact gehad met minister Rishma Kuldipsingh van EZ. Hij beschouwt het als een miscommunicatie en ziet de uitnodiging als een opening om tot overeenstemming te komen. “Ik zal een of twee leden vragen om deel te nemen aan de vergadering,” zegt Bee.

De handelaren benadrukken dat ze niet kunnen opereren onder de vastgestelde prijslimiet van SRD 300, en dat dit geldt voor alle bandenimportbedrijven. “We hebben geprobeerd onze kosten uit te leggen om tot een compromis te komen,” voegen ze toe.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementsvoorzitter bemiddelt in conflict tussen bandenhandelaren en regering