zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Parlementslid pleit voor dringende actie tegen ongecontroleerde groei e-bikes

lees ook ...

Women in Business wil cosmetisch laboratorium

Locale cosmetica is in winkels te koop. Een aantal ’producenten’ beginnen met een product na het bekijken van een youtube filmpje zonder formule. Deze mensen moeten volgens de stichting Women in Busin...

Tijdens een parlementszitting over de Wet Instelling Verkeersautoriteit heeft DNA-lid Ann Sadi van de NDP benadrukt dat Tamanredjo, een ressort in Suriname, zich snel ontwikkelt tot een ‘e-bike village’. Volgens Sadi is het gebied getransformeerd door een explosieve groei van e-bikes, voornamelijk bestuurd door scholieren. Deze ontwikkeling brengt volgens haar zowel voordelen als aanzienlijke veiligheidsrisico’s met zich mee.

De populariteit van e-bikes onder scholieren is voornamelijk te danken aan de economische voordelen. E-bikes bieden een goedkoper alternatief voor traditioneel vervoer naar school. Echter, het gebrek aan regelgeving rondom het gebruik van deze voertuigen baart Sadi grote zorgen.

Op dit moment bestaan er geen specifieke wetten in Suriname die het gebruik van e-bikes reguleren, wat betekent dat er geen leeftijdsgrens is voor bestuurders, geen helmplicht, en geen vereisten voor verzekering of keuring van deze voertuigen.

Het feit dat e-bikes hoge snelheden kunnen bereiken zonder dat deze gereguleerd zijn, wordt als een groot veiligheidsrisico gezien. In haar pleidooi in het parlement drong Sadi aan op snelle actie van de regering om wetgeving in te voeren die het gebruik van e-bikes reguleert.

Zij benadrukte de urgentie van deze kwestie, gezien de groeiende populariteit van e-bikes en de toenemende drukte op de wegen. De regering heeft toegegeven dat er gewerkt wordt aan wetgeving voor e-bikes, maar critici, waaronder Sadi, wijzen op de trage voortgang.

De roep om duidelijke regels en voorschriften wordt steeds luider naarmate meer mensen, vooral jongeren, afhankelijk worden van e-bikes voor hun dagelijkse vervoer. De situatie in Tamanredjo onderstreept de noodzaak voor snelle en effectieve regelgeving om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementslid pleit voor dringende actie tegen ongecontroleerde groei e-bikes