vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(1)

Parlementariërs willen duidelijkheid over Surzwam

lees ook ...

Food for infants younger than a year old can still be purcha...

You can still register online to be eligible for baby food. According to the Ministry of Health, this is a benefit for parents of infants under a year old. It has been discovered that parents who regi...

Leden van de coalitie hebben via voorzitter Marinus Bee van De Nationale Assemblee (DNA) een brief gestuurd naar president Chan Santokhi, waarin zij vragen stellen over het staatsbedrijf Surzwam. Dit bedrijf dat zwaar materieel beheert werd in 2004 bij Staatsbesluit opgericht.

Al jaren is er binnen de samenleving ruis over de handelingen bij dit staatsbedrijf. De doorlichtingsresultaten aangegeven door de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben DNA nooit bereikt. Reden voor de volksvertegenwoordigers om duidelijkheid te krijgen van de regering over het financieel en materieel beheer bij dit bedrijf.

Zij willen weten hoe inhoud en invulling is gegeven aan de taken en bevoegdheden van dit staatsbedrijf en als zulks conform de doelstelling heeft plaatsgevonden. Het staatshoofd wordt onder andere gevraagd of er een diepgaand onderzoek is verricht bij Surzwam en of de resultaten hiervan beschikbaar zijn voor het parlement.

De assembleeleden vragen of de jaarverslagen naar DNA opgestuurd kunnen worden voor zo ver die er zijn; wat de financiële positie van dit staatsbedrijf is en of er een overzicht kan worden verkregen van de aankopen van Surzwam. De volksvertegenwoordigers vragen ook naar een overzicht van de werkzaamheden verricht door dit staatsbedrijf, hetzij voor de overheid en hetzij voor derden.

Ook over de samenstelling van de directie, beleidsplannen, standaarden en protocollen bij het uitvoeren van werkzaamheden alsook de inkoopprocedures en eventuele aanbestedingen wensen de coalitieleden geïnformeerd te worden. De parlementariërs hopen op korte termijn een reactie te krijgen van het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementariërs willen duidelijkheid over Surzwam