woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
3.5
(2)

Parlementariërs dringen aan op vergadering over kritieke onderwijskwesties

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 zoekt dringend hulp voor 61-jarige Haïti...

Stichting 1 voor 12 is dringend op zoek naar hulp voor de 61-jarige Haïtiaanse man Vilmeney Lotere, die sinds dinsdag 16 juli 2024 in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ligt na een spoedamputa...

Leden van de NDP-fractie binnen De Nationale Assemblee (DNA) hebben een spoedvergadering aangevraagd om te discussiëren over onderwijsvernieuwing en de huidige onderwijssituatie. Het onderwijs wordt geconfronteerd met aanzienlijke achteruitgang en uitdagende problemen op alle niveaus.

In reactie op het dringende verzoek van NDP-fractieleden voor een bijeenkomst over onderwijsaangelegenheden, heeft Marinus Bee, de voorzitter van DNA, bevestigd dat dit verzoek zal worden gehonoreerd. Bee erkent dat het onderwijssysteem een grondige beoordeling vereist.

Hij heeft daarom aangekondigd dat er binnenkort een vergadering zal plaatsvinden om de urgente onderwijskwesties aan te pakken, zoals gevraagd door de betrokken parlementsleden. Deze leden hebben elf punten naar voren gebracht die betrekking hebben op problemen en onduidelijkheden in het onderwijs. Ze benadrukken dat er op alle niveaus sprake is van opvallende achteruitgang en uitdagende uitdagingen binnen het onderwijssysteem.

Een van de onderwerpen die specifieke aandacht vraagt, is de ondoordachte invoering van het doorstroomsysteem, wat heeft geleid tot verslechtering van de positie van het kind. Het kind staat al geruime tijd niet langer centraal en lijdt onder een inadequaat uitgewerkt plan vanaf het basisonderwijs tot aan de universiteit.

De ingevoerde vernieuwingen missen een juridische basis en voldoen niet aan internationale normen en eisen. De actualisatie van verouderde en/of onvolledige wet- en regelgeving is grotendeels verwaarloosd. Tevens zijn pogingen tot reorganisatie en institutionele versterking van de onderwijsorganisatie niet succesvol gebleken.

Volgens de opvatting van de parlementsleden is er weinig tot geen vooruitgang geboekt op beleidsniveau en lijkt het beleid eerder stil te staan en schadelijk te zijn. Ze uiten bezorgdheid over de onzekere toekomst en verminderde zekerheid die dit beleid de jeugd lijkt te bieden. De parlementsleden benadrukken dat het essentieel is om het fundament van hoogwaardig onderwijs daadwerkelijk te herstellen om een goed functionerend onderwijsstelsel te verzekeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementariërs dringen aan op vergadering over kritieke onderwijskwesties