dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
5
(1)

Parlementariers aanwezig bij softopening schoolcampus Moengotapu

lees ook ...

Vuilophalers geven de regering twee weken om zaken op orde t...

Vuilophalers hebben er genoeg van om de regering voor te schieten. Zij hebben aangekondigd om per 22 juli te stoppen met de werkzaamheden als er niet wordt uitbetaald. De ondernemers hebben vanaf janu...

Parlementsvoorzitter, Marinus Bee MSc LL. B, heeft de soft opening van de schoolcampus Moengotapoe in Marowijne, op woensdag 27 september jongstleden, bijgewoond. Voorzitter Bee vindt dat er op het totaal Surinaams grondgebied kwaliteit onderwijs aangeboden moet worden

Voorzitter Bee gaf ook aan dat Suriname één van de weinige landen is, waarbij de schoolgebouwen niet optimaal worden benut. Hij vond dat de gebouwen niet alleen in de ochtend uren, maar ook door de dag heen gebruikt kunnen worden voor verschillende doelgroepen. “We gaan dit land niet kunnen ontwikkelen als wij geen geschoolde mensen hebben. Wij moeten onze mensen opleiden en investeren in het onderwijs, daarmee gaan wij terug naar de basis om op te bouwen”, zei de DNA-voorzitter.

Voorzitter Bee riep de districtscommissarissen en de gemeenschap van Marowijne en omstreken op, om een steentje bij te dragen aan het succes van dit scholencomplex en het onderwijs in dit gebied.

DNA-lid Genevievre Jordan BEd. gaf tijdens haar toespraak aan, dat het één van haar eerste voorstellen is geweest als volksvertegenwoordiger om vervolgonderwijs in het district te realiseren, zodat studenten dichtbij huis hun studie konden voortzetten. “Een goede planning, strategie, geloof in eigen kunnen en een duidelijke toekomstvisie voor de jongeren in Marowijne hebben geresulteerd in een schoolcampus Moengotapoe” gaf het lid haar gehoor mee.

Als boodschap aan de studenten gaf Jordan mee, dat educatie heel belangrijk is en dat zij de aangeboden kansen moeten aangrijpen om zichzelf te ontwikkelen zodat zij mee kunnen met de maatschappelijke ontwikkelingen in binnen – en buitenland. Het DNA lid sloot haar toespraak af met de woorden: “De felicitaties aan de gemeenschap van Marowijne, met de soft opening is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Goede dingen zijn het wachten waard.”

De campus te Moengotapoe is bestemd voor het secundair onderwijs en bestaat uit een schoolgebouw, een praktijk gebouw, 06 studenten flats en een sportcomplex. Dit project is gefinancierd door de Islamic Development Bank. Na de toespraken heeft de onthulling van het naambord plaatsgevonden. Ook kregen de genodigden een rondleiding op het complex.

De schoolcampus zal bestaan uit: Het schoolgebouw (Natin), twaalf klaslokalen voor ongeveer 380 studenten, praktijkgebouw, bestaande uit 4 praktijkhallen, zes studentenflats voor 216 studenten, een basketbal- en een volleybalveld

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementariers aanwezig bij softopening schoolcampus Moengotapu