Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Parlementariër richt stichting op ten behoeve van district Marowijne

Geplaatst

op

Marow O

Het district Marowijne is een stichting rijker. The Stichting Super Generation Marowijne is opgericht door nieuwbakken ABOP- parlementariër Genevievre Jordan voor de gemeenschap van Marowijne. De stichting is in de eerste plaats opgericht vanwege de vele problemen in het district, met name de hoge percentages aan drop outs, drugsgebruik van de jongeren, peer pressure, tienerzwangerschap, éénoudergezinnen, kinderarbeid, incest en huiselijk geweld.

De stichting heeft sociale doeleinden, namelijk het ontplooien en stimuleren van sociaal maatschappelijke, educatieve en culturele activiteiten. In de stichting hebben mensen zitting die zich willen inzetten om de gestelde doelen van de stichting te helpen realiseren. De stichting zetelt in Albina van waar uit zij de projecten in het district zal coördineren en uitvoeren. Het uitvoeren van projecten zal zich evenwel niet beperken tot Marowijne. In elk district waar de bovengenoemde problemen zich voordoen zullen de projecten en campagnes van Stichting Super Generation Marowijne uitgevoerd worden. Het werkgebied van de Stichting is volgens de statuten niet beperkt tot Marowijne, maar landelijk.

De stichting zal komen met trainingen en bewustwordingscampagnes. In samenwerking met de scholen zal de Stichting culturele activiteiten uitvoeren om zo het nationalisme bij de kinderen op gang te brengen. En in verband met het opschalen van recreatiemogelijkheden voor de jeugd, zullen er sportdagen gehouden worden. Er zullen ook een mediatheek en huiswerkbegeleiding opgezet worden. De stichting zal aan fundraising moeten doen, en trachten donaties en sponsors te verwerven. Ook zullen de verschillende ministeries gevraagd worden voor eventuele samenwerking en ondersteuning. Jordan die kind is van Marowijne wil samenwerken met soortgelijke organisaties en sleutelfiguren in de verschillende gebieden.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angela
maandag 14 september 2020 14:18

Geweldig. 👍👍Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen