woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(2)

Parlementariër Melvin Bouva: “Regering, luister naar het volk!”

lees ook ...

SPA’s jongerenafdeling alarmeert over mentale gezondhe...

De Jongerenafdeling van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) maakt zich ernstig zorgen over de recente bevindingen van een Unicef-onderzoek naar de mentale gezondheid van Surinaamse adolescenten. ...

Melvin Bouva, parlementslid van de NDP, heeft scherpe kritiek geuit op de regering-Santokhi en roept op tot een daadwerkelijke luisterhouding jegens de bevolking. Hij beweert dat sinds het aantreden van het kabinet Santokhi de samenleving structureel verarmd is geraakt.

“Het volk kan niet meer en wil niet meer. En wat mij betreft hoeft het volk ook niet meer gebukt te gaan onder de kostenverhogende maatregelen die de regering over ons heen wil laten komen. A san kon sari,” verklaarde Bouva. Hij wijst op de afbouw van subsidies in diverse sectoren, die ondanks beloften van verlichting niet hebben geleid tot verbetering voor de burgers.

Bouva benadrukt de zware druk die de samenleving ervaart door onder andere de devaluatie van de koers en de verhoging van de douanekoers. Hij noemt een inflatie van 60 procent als onacceptabel hoog. “Er wordt nu gezegd dat de inflatie gaat naar 30 procent, maar dat is nog steeds de hoogste in de regio conform het laatste rapport,” voegde hij eraan toe.

De regering wordt ook bekritiseerd voor het IMF-beleid om de subsidie op elektriciteit verder af te bouwen. Bouva uit zijn ontevredenheid over de presentaties van president Chan Santokhi, minister van Financiën Stanley Raghoebarsing en minister van Natuurlijke Hulpbronnen David Abiamofo in de Nationale Assemblee. Hij pleit voor een alternatief model en benadrukt dat de oppositie niet alleen klaagt, maar ook met oplossingen komt.

“Hopelijk zal de regering snel komen met een werkbaar model,” verklaarde Bouva. “We zien een dringende behoefte om de energiesector te financieren. Ik praat niet over geld voor EBS of Staatsolie. Subsidie afbouwen kan, maar het moet gefaseerd gebeuren.” Bouva roept op tot een constructieve aanpak van de economische uitdagingen waar het land voor staat.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementariër Melvin Bouva: “Regering, luister naar het volk!"