dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Parlementaire delegatie op bezoek in India voor versterking bilaterale samenwerking

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Assembleevoorzitter Marinus Bee is met een delegatie aangekomen in India voor een tegenbezoek aan het Indiase parlement, de Lok Sabha. De delegatie bestaat onder andere uit fractieleiders Asis Gajadien van de VHP en Rabin Parmessar van de NDP. Vier Assembleeleden zijn op eigen kosten meegekomen om de delegatie te ondersteunen, zo vertelde Bee aan Starnieuws. Dit bezoek volgt op het bezoek van een Indiase delegatie aan De Nationale Assemblee in augustus 2022, onder leiding van parlementsvoorzitter Om Birla.

De Assembleeleden die de officiële delegatie vergezellen zijn Mahinder Jogi, Reshma Mangre, Niesha Jakhry en Roy Mohan, allen van de VHP. Vandaag zal de delegatie in gesprek gaan met het Indiase parlement over de uitvoering van de eerder getekende intentieverklaring. Deze verklaring beoogt verdere verdieping van de samenwerking tussen beide volksvertegenwoordigingen.

Na de goedkeuring van de begrotingsbehandeling vorige week heeft er geen openbare vergadering plaatsgevonden, en dat zal ook deze week niet het geval zijn. Bee legt uit dat het werk na de begrotingsgoedkeuring wordt voortgezet, waarbij verschillende commissies aan de slag zullen gaan. Na terugkomst van de delegatie zullen twee wetsontwerpen worden behandeld, namelijk een verdere wijziging van de Kiesregeling en het verdrag met Frankrijk. De parlementaire delegatie zal volgende week terugkeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementaire delegatie op bezoek in India voor versterking bilaterale samenwerking