donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Parlementaire delegatie naar IPU-vergadering in Oostenrijk

lees ook ...

Werkzaamheden NIS gaan door

Martinus Joël Timotheus, alias Bordo, Money Hond, de directeur van de National Indoor Stadium is al geruime tijd spoorloos verdwenen. Het Openbaar Ministerie is nu officieel op zoek naar hem via een o...

Een afvaardiging van De Nationale Assemblee (DNA) onder leiding van voorzitter Marinus Bee zal deelnemen aan een vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU) in Oostenrijk. Het gaat om een vergadering van een wereldwijde organisatie van parlementen. De reis naar Vienne, Oostenrijk, gaat via Nederland. Bee zal daarom vier dagen in Nederland blijven om deel te nemen aan verschillende activiteiten.

De DNA-voorzitter zal ‘meet & greets’ hebben met ondernemers en de diasporagemeenschap in Nederland, mede-georganiseerd door de afdeling van ABOP. Daarnaast heeft hij een afspraak met de burgemeester van Amsterdam en zal hij de Tweede Kamer bezoeken. Er zal gesproken worden over de samenwerking met Suriname.

De IPU-vergadering is van 6 tot 9 september. Bee verwacht in de tweede week van september terug te zijn in Suriname. Hij vindt het belangrijk om deel te nemen aan de IPU-vergadering, omdat wereldwijde vraagstukken worden besproken op een internationaal-parlementair niveau. De inzichten van Suriname moeten worden meegenomen tijdens de besprekingen, vindt de parlementsvoorzitter.

Vanwege de Covid-19-crisis heeft Bee gedurende zijn eenjarig voorzitterschap niet eerder kunnen deelnemen aan deze vergadering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementaire delegatie naar IPU-vergadering in Oostenrijk