donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Parlementaire delegatie naar 5de IPU Wereldconferentie

lees ook ...

VHP-hoofdbestuur dringt bij president aan op opvoeren commun...

Het hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft bij president Chandrikapersad Santokhi aangedrongen op meer communicatie met de samenleving. Dit gebeurde tijdens een voorbereide...

Een parlementaire delegatie onder leiding van DNA voorzitter, de heer Marinus Bee MSc. LL.B, zal van 31 augustus – 10 september 2021 deelnemen aan de vijfde in-person Wereldconferentie van Parlemetsvoorzitters georganiseerd door de Interparlementaire Unie (IPU) in Wenen, Oostenrijk. Er wordt een tussenstop gemaakt in Nederland waar DNA voorzitter enkele aktiviteiten zal bijwonen.

De voorzitter zal te gast zijn bij een radioprogramma en zal een bezoek brengen aan de Burgemeester van Den Haag en de Tweede Kamer. De sprekersconferentie zelf zal plaatsvinden op 7 en 8 september, voortbouwend op het segment van vorig jaar en het overkoepelende thema van parlementair leiderschap voor een effectiever multilateralisme dat vrede en duurzame ontwikkeling voor mens en planeet oplevert.

Het zal een algemeen debat omvatten, paneldiscussies over actuele thema’s die door de voorbereidende commissie worden bepaald en het is een waardevolle gelegenheid voor directe interactie tussen parlementaire leiders. De conferentie wordt afgesloten met een verklaring over parlementair leiderschap voor een effectiever multilateralisme dat zorgt voor vrede en duurzame ontwikkeling voor mens en planeet.

Op 9 september houden de IPU, het VN-bureau voor drugs- en misdaadbestrijding (UNODC) en het VN-bureau voor terrorismebestrijding (UNOCT) de eerste wereldwijde parlementaire top over terrorismebestrijding. De Summit zal bestaan uit drie thematische interactieve sessies waarin de delegatie zal  kunnen deelnemen.

Aan het einde van de top sluit de secretaris-generaal van de IPU de top af met een samenvatting van de discussies en vertegenwoordigers van het Arabische parlement, de Interparlementaire Commissie van de G5 Sahel, de Parlementaire Vergadering van de Middellandse Zee en de Interparlementaire Unie zullen een uitkomstdocument presenteren met de titel ‘de roep om de Sahel’.

De delegatie bestaat naast de voorzitter, uit de volksvertegenwoordigers drs. Asiskumar Gajadien en Tashana Lӧsche. De delegatie geeft aan dat de impactvolle Wereldconferentie van parlementsvoorzitters zeker zal kunnen helpen om bruggen te bouwen en ons allen in staat zal stellen oplossingen te vinden voor de ontmoedigende uitdagingen van onze tijd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementaire delegatie naar 5de IPU Wereldconferentie