dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Parlementaire commissie Sozavo oriënteert zich op woningbouwprojecten in Wanica

lees ook ...

President Santokhi zet zich in voor uitbreiding van sportfac...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de noodzaak benadrukt om gebieden in het land te voorzien van voldoende sportfaciliteiten, en heeft daarom op dinsdag 21 mei 2024 de sportcommissie bijeengeroe...

Op 25 augustus 2023 heeft de vaste parlementaire commissie voor Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) een verkenningsbezoek gebracht aan de woningbouwprojecten Helena Christina Village en Altona 1 en 2 in het district Wanica. Dit bezoek volgde op een eerdere bijeenkomst op 10 augustus, waarbij buurtbewoners de commissie op de hoogte brachten van de uitdagingen in de twee buurten.

De vaste commissie Sozavo, onder leiding van Nisha Jhakry, heeft het gebied bezocht om een beter inzicht te krijgen in de situatie. Tijdens het bezoek werden verschillende aspecten beoordeeld, waaronder:
• De afwatering
• Lekkages in de woningen
• Ontbrekende aansluiting op het waterleidingnet van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM)
• Scheuren in de woningen
• Het ontbreken van benodigde documentatie

Na het aanhoren van de buurtbewoners heeft de voorzitter van de commissie aangegeven, dat er ook een bijeenkomst zal worden georganiseerd met de projectontwikkelaar en andere betrokken partijen. Na deze gesprekken zullen de bewoners op de hoogte worden gebracht van de genomen besluiten.

De commissie bestaat verder uit leden Soewarto Moestadja, Graciella Sluisdom, Joan Wielzen, Evert Karto, Wielsientje van Emden en Fogatie Aserie. Vaste toehoorders zijn onder andere Stephen Madsaleh, Ramon Koedemoesoe, Mohammad Mohab-Ali, Edgar Sampie, Miquella Soemar-Huur en Josafat Kanape.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementaire commissie Sozavo oriënteert zich op woningbouwprojecten in Wanica