donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Parlementaire commissie bezoekt Tai Chi Enterprises N.V. voor Tabakswetwijziging

lees ook ...

OM start onderzoek naar onrechtmatige toewijzing domeingrond...

Naar aanleiding van de onrechtmatige toewijzing van domeingronden heeft het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek laten instellen door de afdeling Corruptie Onderzoek Team van het Kor...

De commissie van rapporteurs voor de voorgestelde wijziging van de Tabakswet (S.B. 2013 no. 39) heeft een bezoek gebracht aan Tai Chi Enterprises N.V. Dit bedrijf is hoofdzakelijk actief in de export van tabaksproducten naar de regio, terwijl het tevens op kleinere schaal produceert voor de lokale markt.

Het bezoek had tot doel om zich voor te bereiden op de plenaire vergadering waarin de wet zal worden behandeld. De commissieleden hebben vragen gesteld over verschillende aspecten, waaronder de overgangsbepaling, emissie en de vergunningsplicht.

Tijdens het bezoek heeft de directeur, Rahil Hasrat, aandachtspunten aangehaald en vragen gesteld aan de commissie over zaken zoals de aanpak van illegale tabakshandel, de voorgestelde verhoging van accijnzen op tabaksproducten en het voorgenomen reclameverbod. Deze wet, ingediend als initiatiefwet door het lid Dew Sharman op 8 december 2022, heeft als doel om regelingen te treffen ter bescherming van het Surinaamse volk tegen schadelijke gezondheidseffecten en negatieve maatschappelijke gevolgen door het gebruik van tabak en tabaksproducten.

De commissie staat onder leiding van Cheryl Dijksteel en bestaat verder uit de leden Jennifer Vreedzaam, Mohammad Mohab-Ali, Claudie Doornkamp-Sabajo, Roy Mohan, Remi Kanape en Edgar Sampie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementaire commissie bezoekt Tai Chi Enterprises N.V. voor Tabakswetwijziging