Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Parlementaire commissie benoemd om Surinaamse minister van Financiën te horen

Geplaatst

op

Dna Gebouw

De Nationale Assemblee heeft gisteren in de huishoudelijke vergadering een commissie benoemd die minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal horen. Dit is wettelijke verplichting. De procureur-generaal (pg) heeft een vordering ingediend bij de volksvertegenwoordiging om de minister in staat van beschuldiging te stellen, waardoor een gerechtelijk vooronderzoek gestart wordt naar een elftal strafbare feiten die hem ten laste worden gelegd.  

Ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, is door procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday vooralsnog aangemerkt als verdachte in de strafklacht die ingediend is over de kasreserve. De pg heeft vorige maand schriftelijk het verzoek voor de in staat van beschuldiging stelling van de bewindsman gedaan aan assembleevoorzitter Jennifer Simons.  De vordering is vergezeld gegaan van een opgave bevattende een feitelijke omschrijving van de misdrijven waarvan de minister wordt verdacht alsmede van de wettelijke bepalingen waarbij de misdrijven strafbaar zijn gesteld.

De ‘Commissie belast met het horen van de politieke ambtsdrager, de heer G. A. Hoefdraad, minister van Financiën’ wordt geleid door Oesman Wangsabesari.  De commissie bestaat verder uit Ronnie Brunswijk, Patrick Kensenhuis, Asiskumar Gajadien, Daniëlla Sumter, Patricia Etnel en Rossellie Cotino.

Voor deze commissie zijn er ook enkele toehoorders aangesteld. Het gaat om Amzad Abdoel,  William Waidoe, Melvin Bouva, Silvana Afonsoewa, Grace Watamaleo, Carl Breeveld, Jennifer Vreedzaam, Krishnakoemarie Mathoera en Cleon Gonsalves Jardin de Ponte.

Culturu.com

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen