vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Parlementair bezoek versterkt Indiase-Surinaamse banden

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Tijdens het officiële bezoek van de delegatie van De Nationale Assemblee onder leiding van voorzitter Marinus Bee, heeft de Indiase parlementsvoorzitter Om Birla de historische band tussen beide landen benadrukt. Er zijn nauwe culturele, spirituele en menselijke banden. Voorzitter Bee toonde zijn dankbaarheid voor de warme ontvangst en beschreef India als een groot land en een tweede thuis voor Surinamers.

Bij de ontmoeting met de twee parlementsvoorzitters waren verschillende volksvertegenwoordigers uit beide landen aanwezig. De Assembleevoorzitter zegt in gesprek met Starnieuws dat dit het belang onderstreept van het bevorderen van bilaterale betrekkingen en de parlementaire democratie tussen de landen. De Assembleevoorzitter keert maandag terug naar Suriname.

De voorzitter van Lokh Sabha haalde herinneringen op aan de gastvrijheid die de Indiase parlementaire delegatie werd geboden tijdens het bezoek aan Suriname in 2022. Hij benadrukte het belang van hoog niveau uitwisselingen, zoals het bezoek van de eerste president van India, Draupadi Murmu, aan Suriname. Hij prees ook de Pravasi Bharatiya Diwas Award toegekend aan president Chan Santokhi. Hij uitte zijn vreugde over de bloeiende economische en culturele banden tussen de twee landen. In het gesprek over samenwerking op multilaterale fora, benadrukte Birla het belang van het vinden van wederzijds voordelige oplossingen voor gemeenschappelijke uitdagingen. Hij gaf ook inzicht in het democratische proces van India, waarbij hij de aanstaande algemene verkiezingen typeerde als een bewijs van het robuuste, vrije, eerlijke en transparante verkiezingssysteem van India.

Birla informeerde de delegatie over de snelle sociaaleconomische transformatie van India onder leiding van premier Narendra Modi, waarbij hij de bijdrage van India aan het oplossen van mondiale problemen benadrukte via innovatie- en onderzoeksgerichte initiatieven. Hij uitte optimisme over de reis van India naar een ontwikkeld land. De gastheer benadrukte dat verdere versterking van de parlementaire samenwerking tussen India en Suriname noodzakelijk is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlementair bezoek versterkt Indiase-Surinaamse banden