dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
4
(1)

Parlement vergadert spoedig over overstroming binnenland

lees ook ...

Leidster van tehuis opgesloten voor mishandeling kinderen

In een Kindertehuis werden twee kinderen mishandeld. Een kind heeft er tweedegraads brandwonden aan overgehouden van een heet strijkijzer. Een ander was zwaar mishandeld. Beide kinderen hadden medisch...

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) Dew Sharman zegt dat er spoedig een openbare vergadering over de overstroming in het binnenland wordt gehouden. Hij bevestigde in het parlement het verzoek van de  Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) en Pertjajah Luhur om te praten over de overstroming van de dorpen in het binnenland. De fracties van de Abop/PL-fractie willen dat er een speciale vergadering in het parlement wordt gehouden over de watersnood in het binnenland.

Er is door deze fractie eerder deze week een brief geschreven aan de leiding van DNA. Het voedseltekort in het achterland zou alarmerend zijn vanwege de enorme stijging van het water, omdat de kostgronden met aardvruchten allemaal zijn ondergelopen.

Wanneer de vergadering wordt uitgeschreven is niet bekend. DNA-voorzitter Marinus Bee en Abop-fractieleider Obed Kanapé zitten samen met de Abop-ministers Dinotha Vorswijk (Grondbeleid en Bosbeheer) en Gracia Emanuël (Regionale Ontwikkeling en Sport) in Gabon. VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien, partijgenoot Soerjanie Mingoen en Melvin Bouva (NDP) zullen van 20 tot en met 24 maart de 144ste algemene vergadering van de Internationale Parlementaire Unie in Bali, Indonesië bijwonen.

Intussen is er door de regering SRD 6 miljoen vrijgemaakt voor het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) om acute hulp te bieden aan de getroffenen van de wateroverlast in het binnenland. De situatie in het binnenland wordt constant gemonitord en de regering gaat niemand in de steek laten. Het NCCR heeft de zaak onder controle en al een eerste tranche van SRD 6 miljoen om de acute hulp te bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement vergadert spoedig over overstroming binnenland