zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Parlement vergadert over zorgelijke Covid-situatie

lees ook ...

AFD-project ter ondersteuning Marwina Ziekenhuis herstart na...

Op vrijdag 1 december bracht een delegatie onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, samen met de Franse ambassadeur voor Suriname en Guyana, Nicolas de Lacoste, en Pierre Bourguig...

De Nationale Assemblee (DNA) vergadert donderdag over de zorgelijke Covid-situatie in het land. De regering zal dan antwoorden op vragen van het parlement. Er is een toename van het aantal besmettingen waar te nemen. Volgens deskundigen op Volksgezondheid is de oorzaak hiervan de omicronvariant, die al in Suriname is. Bij de laatste update van het Covid-dashboard, dinsdag, zijn 1062 personen positief getest.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is aan het toenemen. Er waren dinsdag 68 Covid-patiënten in het hospitaal. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft dinsdagavond gezegd dat hoewel de omicronvariant van het Covid-virus getoond heeft milder te zijn dan de vorige varianten, die wel een serieuze gezondheidscrisis veroorzaakt.

Op dit moment is er ook een toename in thuisisolaties en ICU-zorg. Voor wat betreft de thuisisolatie is er ook een grotere behoefte aan zuurstofconcentrators. “We moeten weten dat we een serieuze gezondheidscrisis hebben met de vijfde golf”, zegt minister Ramadhin. De bewindsman noemt het vaccineren een collectieve verantwoordelijkheid, waarbij eenieder nodig is om het beoogde doel te bereiken. De drukte bij de vaccinatieposten stemt goed en de regering zal de samenleving blijven motiveren om zich te laten vaccineren.

Vanwege de enorme toeloop bij de swabposten – en om mass gathering te voorkomen – heeft het ministerie van Volksgezondheid per 10 januari besloten de swabtijd te verruimen naar 20.00 uur bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), het Regionaal Ziekenhuis Wanica en TropClinic. Vanwege deze tijdsverruiming zullen de dagelijkse Covid-19-resultaten nu om 23.00 uur beschikbaar zijn. Er zijn in de afgelopen twee dagen meer dan 2.000 besmettingen genoteerd in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement vergadert over zorgelijke Covid-situatie