dinsdag 2 maart 2021
29.7C
Paramaribo
11.7C
Amsterdam
4
(1)

Parlement vergadert dinsdag over belastingwetten

lees ook ...

Prijzen buitenlandse kippenbouten fors gestegen in Suriname

De prijzen van buitenlandse kip zijn fors gestegen. Binnen enkele dagen is de prijs van SRD 85 gegaan naar tussen de SRD 130 en SRD 150. Volgens een ondernemer ligt de prijsstijging aan het feit dat C...

De wetten Loonbelasting, Inkomstenbelasting en Omzetbelasting staan voor dinsdag 29 december op de agenda voor openbare behandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Voor morgen is er een huishoudelijke vergadering gepland. Verschillende assembleeleden zijn er geen voorstander van dat er nu in deze Covid-19-situatie wordt vergaderd.

Voorzitter Marinus Bee zegt het parlement behoort tot de essentiële diensten en dat er wel mag worden vergaderd. Het aantal besmettingsgevallen blijft toenemen. De teller actieve gevallen staat op 380.

Volgens Bee, zijn de wetten belangrijk. “We moeten ons dienstbaar stellen voor land en volk. We kunnen verdere maatregelen inbouwen om toch te vergaderen,” zegt de parlementsvoorzitter. Hij legt verder uit dat niet alle leden simultaan in de vergaderzaal aanwezig hoeven te zijn.

Voor hem is belangrijk dat de vergadering voortgang vindt, omdat het land niet stuurloos mag worden gelaten. De wetten moeten dit jaar worden goedgekeurd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement vergadert dinsdag over belastingwetten