donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
4
(1)

Parlement vergadert deze week over actuele zaken

lees ook ...

Auto in brand gevlogen

Een voertuig is door tot nog toe onbekende reden in de vroege ochtend van woensdag 28 september in de garage van een woning aan de Plaats Vleetstraat in het district Nickerie totaal afgebrand. De p...

De Nationale Assemblee (DNA) komt deze week op 23 en 24 september in vergadering bijeen om te praten over actuele kwesties. De EBS-tarieven, onderwijsvernieuwingen en Covid-19 zijn enkele brandende zaken die besproken zullen worden. Dat van de EBS-tarieven is eerder ook in het parlement besproken. Er waren klachten uit de gemeenschap over de veel te hoge tarieven na de tariefaanpassing van het energiebedrijf.

DNA-voorzitter Marinus Bee had voordat het reces eind augustus begon gezegd, dat de kwestie van de EBS-tarieven bekeken moest worden. Hij merkte toen op dat er in de praktijk andere bedragen werden gehanteerd, dan wat er in het parlement was gepresenteerd. Daarom is er behoefte om hierover te discussiëren in het parlement.

Het nieuwe schooljaar begint op 11 oktober. Daarom wil DNA van minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur horen hoe het ministerie denkt om de onderwijsvernieuwingen aan te pakken. Zo wil hij net als andere volksvertegenwoordigers weten of het veld goed is geïnformeerd over de vernieuwingen.

In de afgelopen periode is de Covid-situatie in het land verergerd. Suriname bevindt zich in de vierde golf, die mede door de aanwezigheid van de deltavariant, erger is dan de voorgaande golven. Er sterven volgens de statistieken nog te veel mensen aan dit virus.

Ook het aantal besmettingen neemt behoorlijk toe. Ondanks de situatie ergere vormen heeft aangenomen is er geen verscherping gekomen van de maatregelen. De gemeenschap wordt opgeroepen om zich te laten vaccineren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement vergadert deze week over actuele zaken