woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

Parlement stemt voor wijziging wet inkomsten- en loonbelasting

lees ook ...

President Santokhi geïnformeerd over ontwikkeling Matawai

Een in juni door president Chandrikapersad Santokhi ingestelde werkgroep, die belast is met het identificeren van de knelpunten en de ontwikkeling van het Matawaigebied, heeft vrijdag de stand van zak...

Op woensdag 29 december 2021 zijn de ontwerpwetten voor wijziging van de Wet Inkomstenbelasting en de Wet Loonbelasting met 44 stemmen aangenomen in De Nationale assemblee. De wetswijzigingen zijn onderdeel van het Tripartiet Akkoord dat op 24 november dit jaar tussen de drie sociale partners, te weten: regering, vakbeweging en bedrijfsleven is overeengekomen.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning ging tijdens zijn spreekbeurt in op de noodzaak van de wijzigingen. Hij is het met het parlement eens dat belastingen als verdienmodel kunnen gelden. De bewindsman ging onder meer in op de invoering van de belasting toegevoegde waarde (BTW) volgend jaar. Verder informeerde hij het parlement breedvoerig over de aanpassing van de belastingen waaronder de belastingschijven.

Minister Achaibersing sprak over de uitvoering van een Tripartiet Akkoord tussen de regering, het georganiseerde bedrijfsleven en de georganiseerde vakbeweging. Het akkoord heeft tot doel een financieel-economische situatie waarbij de economische bedrijvigheid zich kan herstellen. Minister Achaibersing spreekt van de eerste fase van herziening van het belastingsysteem.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee en fractievoorzitters feliciteerden zowel de regering als de samenleving met de aanname van de wetten. DNA-voorzitter Bee merkte op dat regering, parlement en samenleving samen tegen de financiële crisis ten strijde moeten trekken. In deze zullen vooral de sociaal zwakkeren opgevangen moeten worden.

“We gaan de regering daaraan houden,” aldus de parlementsvoorzitter. Vanuit de vergadering werd voornamelijk de werkende klasse gefeliciteerd, terwijl ook de vakbeweging en het bedrijfsleven werden bedankt voor wat volgens het parlement een product van het Tripartiet Akkoord is. Het college onderstreepte eveneens de ondersteuning vanuit de regering naar de sociaal zwakkeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement stemt voor wijziging wet inkomsten- en loonbelasting