donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Parlement niet gekend bij verhoging watertarieven

lees ook ...

Expositie afschaffing slavernij en emancipatiestrijd

Het Nationaal Archief Suriname organiseert samen met NAKS en The Black Archives (Nederland) de expositie: 'Manspasi, Verbonden Geschiedenis van Strijd in Suriname en Nederland'. Dit jaar wordt 150 jaa...

De Nationale Assemblee (DNA) zou volgens NDP-assembleelid Melvin Bouva niet gekend zijn bij de tariefaanpassing voor water, die per 1 november ingaat. Voor zo’n beslissing zou dit wel moeten gebeuren, vindt hij. Het besluit zou volgens Bouva, die ook lid is van de vaste commissie Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in het parlement, in de regeringsraad zijn genomen.

In een persbericht zegt de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) dat de tariefaanpassing is goedgekeurd tijdens de regeringsvergadering van 27 oktober. Het bedrijf zegt dat de huidige tarieven niet meer op het niveau zijn om de noodzakelijke kosten te kunnen dekken. Er wordt al jaren hierover geklaagd door de bedrijfsleiding.

De nieuwe tarieven zijn gebaseerd op een basistarief van SRD 18.47 per kubieke meter water. Dit is gelijk aan de kostprijs voor de productie per kubieke meter water. Het minimaal te betalen bedrag is gesteld op SRD 25.

Volgens Bouva is de verhoging op zich, niet veel, maar in de reeks van alle overige verhogingen, is deze wel één te veel. De verhoging zou het verlengde zijn van de afspraken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om subsidies af te schaffen.

Eerder zijn de elektriciteitstarieven al aangepast. Ook hierover is er behoorlijk geklaagd in de gemeenschap, omdat de tarieven zijn verdubbeld en soms wel verdrievoudigd.  De verhoging van telefoontarieven gaat net als die van water op 1 november in.

De volksvertegenwoordiger vraagt zich af wanneer het salaris van de burgers marktconform wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement niet gekend bij verhoging watertarieven