woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Parlement keurt wet Minimumloon goed: verbeteringen voor werknemers en werkgevers

lees ook ...

Surinaamse taekwondo deelnemers missen Olympische spelen in ...

De Surinaamse taekwondo-deelnemers zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen later dit jaar in Parijs, Frankrijk. Ondanks hun deelname aan een kwalificatietoernooi in de ...

Met een meerderheid van 36 stemmen heeft het parlement op donderdag 29 februari 2024 de Wet Minimumloon goedgekeurd. Deze initiatiefwet heeft tot doel het minimumloonmechanisme te verbeteren door enkele aanpassingen door te voeren, waardoor er een model ontstaat dat beter aansluit op de behoeften van zowel werknemers als werkgevers. Deze wijzigingen herstellen de oorspronkelijke intentie van een permanent mechanisme, brengen het karakter van het advies meer in lijn met de werkelijkheid en stellen technische ondersteuning van de Nationale Loonraad in.

Het initiatiefvoorstel is op 14 februari 2024 ingediend door de leden Harriët Ramdien en Cedric van Samson. De commissieleden die betrokken zijn bij dit voorstel zijn: drs. Mohamed Mohab-Ali (voorzitter), drs. Soewarto Moestadja, Ramon Koedemoesoe, mr. Patrick Kensenhuis, Henk Aviankoi, Annie Sadi en Radjendrekoemar Debie MSc.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement keurt wet Minimumloon goed: verbeteringen voor werknemers en werkgevers