donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Parlement geinformeerd over start scholen

lees ook ...

Santokhi releases a set of steps to control the exchange rat...

At a press conference held by the administration, President Chan Santokhi declares that crucial decisions would be made in the government council on Wednesday. A set of actions will be implemented to ...

Minister Levens van Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft aan Schoolleiders en leerkrachten gevraagd om uitsluitend te luisteren naar de autoriteiten en de berichten van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) te volgen via de website of de officiële Facebookpagina van het departement op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het onderwijs.

Dit gaf minister Levens aan op donderdag 22 juli in De Nationale Assemblee (DNA),  op vragen van parlementsleden die betrekking hebben op het onderwijs. In de voorbije periode zijn er berichten via  sociale media platformen gedeeld, die voor wat verwarring zorgden. Op de bezorgdheid van ouders betreffende de de covidsituatie en het openen van de scholen wordt aangegeven dat de departementsleiding van het ministerie alle besluiten ten aanzien van COVID-19 neemt in overleg met directeur Radjesh Orie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de leiding van het Outbreak Management Team (OMT), onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Minister Levens informeerde de volksvertegenwoordigers, dat de protocollen ten aanzien van COVID-19 bekend zijn bij de schoolleiders. Schoolleiders weten ook welk bedrijf zij moeten contacten voor ontsmettingswerkzaamheden. Bij de besmetting van een leerkracht zijn de protocollen ook duidelijk, benadrukte de minister. “De leerkracht moet zich isoleren en collega’s die contact hebben gehad moeten in quarantaine,” zegt de bewindsvrouw. Dokter Orie heeft naar zeggen van de minister expliciet aangegeven, dat de scholen niet gesloten hoeven te worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement geinformeerd over start scholen