donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
4
(2)

Parlement en CIS gaan samen natuur van Suriname beschermen

lees ook ...

Broodprijs Fernandes verhoogd, broodvervangers broodnodig!!

Fernandesbakkerij heeft de prijzen van brood en andere deegwaren aangepast. Vele mensen konden al geen brood meer kopen vanwege de prijs, nu worden dat er meer. Ook de puntbroodjes van de chinese bakk...

De Nationale Assemblée (DNA) en Conservation International Suriname (CIS) hebben besloten om samen de natuur van Suriname te beschermen. Het parlement en de organisatie hebben dit vastgelegd in een ‘Memorandum of Understanding’. Deze samenwerkingsovereenkomst is getekend door de griffier van DNA, Ruth de Windt en John Goedschalk, de directeur van CIS.

Het doel van de MOU is om de juiste natuurbeschermingswetgeving te actualiseren en een transitie in te zetten van enge natuurbescherming naar duurzaam natuurbeheer. Dit moet leiden tot duurzame ontwikkeling, inclusieve groei en economische duurzaamheid, met als doelstelling het respecteren van de rechten van de inheemse- en tribale volken.

Het parlement zal door het instellen van de commissie ‘Duurzaam Natuurbeheer’ leidend en coördinerend zijn in de uitvoering van deze overeenkomst. CIS zal het parlement inhoudelijk ondersteunen en waar nodig met financiële middelen. De samenwerking duurt voort tot 2025.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement en CIS gaan samen natuur van Suriname beschermen