maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Parlement bereidt zich voor op start begrotingsbehandeling aanstaande maandag

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...
Het streven is erop gericht om maandag te beginnen met de behandeling van de begroting 2024. De huishoudelijke vergadering moet nog toestemming geven voor de openbare behandeling.
Maandagochtend is er een vergadering van de begrotingscommissie die de openbare behandeling voorbereid. Indien de commissie zover is en een eindverslag uitbrengt, dan zal in de huishoudelijke vergadering besloten worden of de openbare behandeling kan plaatsvinden. De convocatie is onder voorbehoud de deur al uit.
Het ligt in de bedoeling om de eerste ronde voor het parlement dit jaar af te ronden. Commissievoorzitter Asis Gajadin (fractieleider VHP) vertoeft momenteel in China. Verwacht wordt dat hij terug is voordat de eerste ronde voor het parlement wordt afgesloten. De regering zal in januari aan het woord komen. Volgens planning, indien er zich geen dringende zaken voordoen, zal De Nationale Assemblee tot vrijdag 22 december vergaderen.

Het beoogde streven is om aanstaande maandag te beginnen met de behandeling van de begroting voor het jaar 2024. Als de commissie klaar is en een eindverslag indient, zal tijdens de huishoudelijke vergadering besloten worden of de openbare behandeling kan plaatsvinden. De convocatie is al verstuurd, maar de definitieve goedkeuring hangt nog af van deze vergadering.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParlement bereidt zich voor op start begrotingsbehandeling aanstaande maandag