woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

Parkeerterrein crematieoord Weg naar Zee wordt schoongemaakt

lees ook ...

ZON thuiszorg in Marowijne dreigt te sluiten

Bejaardenverzorgsters van Zon Thuiszorg Marowijne, hebben het werk uit ontevredenheid neergelegd. Het is al geruime tijd zo, dat er onregelmatigheden plaatsvinden binnen het tehuis ten aanzien van de ...

De nieuwe waarnemend directeur van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW), Indersing Gangabisoensing, is nog maar net aangetreden en pakt de parkeerplaats van het crematieoord te Weg naar Zee aan. Hij vond het belangrijk om deze overwoekerde parkeerplaats aan te pakken, omdat een groot aantal mensen wekelijks die kant opgaat voor het bewijzen van de laatste groet aan hun dierbaren.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Dahoe die is ingehuurd door het directoraat. Na deze grote schoonmaakbeurt zal in samenwerking met het bestuur van het crematieoord een helpende hand worden verleend bij het onderhoud van het oord, geeft Gangabisoensing aan.

“Iedereen wil in een schoon milieu blijven en vertoeven, maar we zien vaak dat er grofvuil wordt gedumpt door derden. Het is jammer om te constateren dat aan de ene kant OGA zijn best doet om schoon te maken, maar dat er aan de andere kant gelijk weer vervuild wordt”, aldus de waarnemend directeur. De wettelijke regelingen zijn er, en als die aangepast moeten worden zal er daaraan gewerkt worden voor een beter en schoon Suriname.

Het departement wil werken aan een schoon Suriname en daarom is landelijk bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Waarnemend directeur Gangabisoensing vraagt daarbij medewerking van de burgerij. Er zijn zware boetes aan verbonden als iemand wordt betrapt bij het dumpen van vuil.

“Laat er een mentaliteitsombuiging komen, zodat wij het heel land schoonhouden”, zegt de waarnemend OGA-directeur. Het directoraat wil binnenkort ook starten met campagnes om jeugdigen en volwassenen te informeren over hoe adequaat en efficiënt met vuil om te gaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParkeerterrein crematieoord Weg naar Zee wordt schoongemaakt