maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
4
(2)

Parkeren in binnenstad Paramaribo wordt geordend

lees ook ...

Vrouw overvallen door criminelen in eigen huis

I.T. (43) werd plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende situatie toen twee criminelen haar slaapkamer binnenstormden door de deur open te trappen. Een van hen trapte haar in de rug terwijl hi...

Er moet meer leven komen in de historische binnenstad. Binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Programma (PURP) wordt hard daaraan gewerkt. Onlangs is er een presentatie gehouden door het ingenieursbureau ILACO NV. Dit bedrijf in Suriname, is aangetrokken door het Directoraat Cultuur om een strategie te ontwikkelen dat het parkeerbeleid in de historische binnenstad van Paramaribo moet ordenen.

Deze activiteit is onderdeel van de activiteiten binnen PURP om onze historische binnenstad ‘wederom tot leven te brengen’. De presentatie kenmerkte zich als de eerste bijeenkomst met belanghebbenden, namelijk vertegenwoordigers uit de Surinaamse publieke en private sector. Er volgen meerdere bijeenkomsten en het advies document moet eind juli dit jaar afgerond worden.

Natasja Deul, Program Coördinator van PURP, benadrukte het belang van de stakeholders en hun betrokkenheid voor een succesvol uit te voeren parkeerbeleid. De aanwezigen uit zowel de publieke- als private sector gaven aan meer te willen samenwerken en reeds in een vroeg stadium betrokken te willen zijn bij de uitvoering.

Ook richtten veel vragen zich op het onderzoek zelf, dat is uitgevoerd middels enquêtes, interviews en bestudering van vorige studies. Alle verzamelde informatie geeft aan dat het parkeren in de binnenstad geordend moet worden, maar niet zonder alle bijkomende factoren ook aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParkeren in binnenstad Paramaribo wordt geordend