Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Paranoot nieuwe mogelijke bron van inkomsten voor Suriname

Geplaatst

op

De olie van de gezonde paranoot kan wellicht een nieuwe bron van inkomsten worden voor Suriname.

Het exporteren van olie gewonnen uit de Braziliaanse paranoot zou op jaarbasis kunnen zorgen voor een inkomstenbron van 650.000 US dollar. De boom waar aan deze noten groeien komt in grote getalen voor in het amazone regenwoud in het zuiden van Suriname. Natuurorganisatie Conservation International Suriname treft samen met de bewoners van het inheemse dorpje Alalapadu voorbereidingen tot het experimenteren met het winnen van de olie uit de noten.

Op jaarbasis zou er zo’n 18.000 liter olie gewonnen kunnen worden uit de naar schatting 7000 aanwezige bomen. De olie heeft een marktwaarde van 36 US dollar per liter. Omgerkend dus bijna zo’n 650.000 US dollar. Momenteel wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn en hoe die het best benut kunnen worden. Een voorwaarde is wel dat er geen activiteiten ontstaan die het ecosysteem verstoren. Daar is momenteel weinig ongerustheid over aangezien het gebied is aangewezen als beschermd gebied.

Bijkomend voordeel van de eventuele productie van de olie is het scheppen van werkgelegenheid in de omgeving. Conservation International Suriname heeft een lokaal bedrijf benaderd om de olie op experimentele basis af te nemen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen