Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Paramaribo Zoo heeft nu een mini waterpark

Geplaatst

op

Mini Waterpark Paramaribo Zoo. Foto Facebook

De Paramaribo Zoo heeft nu een waterpark, genaamd Werehpai. Door dit waterpark kunnen Surinaamse kinderen veel meer genieten. Verder zijn er rotsformaties en heuvels die het zicht van van Kwamalasemutu nabootsen. Kinderen kunnen buiten en door een tunnel wandelen, glijden en zwemmen. Daarnaast is er een keuken, zit- en sanitaire ruimte.

“Dit is een bijzonder moment. Mama foe Paramaribo Zoo heeft opnieuw ervoor gezorgd om heel Suriname blij te maken, vooral de kinderen die afhankelijk zijn van een verpozing”, zei Richenel Trustfull, die namens het bestuur van Paramaribo Zoo sprak. Behalve van het waterpark kunnen kinderen ook genieten van het educatiecentrum en de verschillende dieren. 

Nadat de overdrachtsdocumenten getekend zijn door de first lady Ingrid Bouterse-Waldring en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) zijn de sleutels overgedragen. De first lady heeft in haar toespraak de oproep gedaan aan personen om projecten ter ontwikkeling van Suriname te schrijven, die middels de beschikbare fondsen van de verschillende ambassades, kunnen worden uitgevoerd. Vervolgens benadrukte zij dat samenwerking belangrijk is. Dit project is aan het Bureau van de first lady aangeboden door Hesdy Mertowirjo, die gespecialiseerd is in het namaken van rotsformaties en boomstronken.

Het Koninkrijk van Marokko heeft een grant verstrekt ter realisatie van dit project. OWT en C (directievoerder van dit project), het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Energie Bedrijven Suriname, de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij zijn enkele actoren die dit project hebben ondersteund. De Firstlady bedankte alle partijen voor hun bijdrage.

Het Bureau van de first lady werkt met donaties om projecten uit te voeren. Momenteel is het computerproject gaande met als doel elk kind op school te voorzien van een computer.  Andere voltooide projecten van het dit bureau zijn het schooltassenproject , waarbij 10.000 schooltassen aan kinderen zijn geschonken, het bouwen/renoveren van schooltoiletruimtes en Palmentuin Wakapasi craft and more. Binnenkort komt de Paramoro plein op de Bakapasi en de open air gym in de Palmentuin. “Als wij dromen, en wij voor grote dingen gaan en samenwerken, kunnen we echt wel hele grote projecten opzetten”, aldus first lady Bouterse-Waldring.

Na de toespraken hebben president Desi Bouterse, de first lady en aanwezigen een wandeling gemaakt door het mini waterpark. Met een proost en het loslaten van ballonnen in de lucht, werd het mini waterpark Werehpai geopend verklaard.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen