vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
4.8
(5)

Paramaribo niet toeristvriendelijk

lees ook ...

Voormalige Surinaamse president Bouterse en mede-veroordeeld...

De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat voormalig Surinaamse president Desi Bouterse en zes voormalige militaire functionarissen niet welkom zijn in de Verenigde Staten, samen met vier van hun fam...

Binnen een maand zijn twee eeuwenoude mahonie bomen in de binnenstad omgevallen. Aan de Keizerstraat was er vorige week een boom omgevallen en deze week een aan de Herenstraat. Zijn we nog veilig in dit land?

Bij die van de Herenstraat zie je dat die boom “geknakt” is. Dat wil zeggen dat deze boom al een hele tijd niet gecheckt is op rotheid. Hoe willen wij toeristen “lokken” om naar Suriname te komen als er geen veilige binnenstad geboden kan worden? Op elke hoek zie je een zwerver die geld bedelt. De verkeersdeelnemers worden al hinderlijk lastig gevallen, de toerist nog meer .

Tegenwoordig zijn er zeker twee naakte verwarde vrouwen gesignaleerd  die in de binnenstad rondlopen. Waar zijn de instanties die deze vrouwen van de straat halen? Er zijn straks vluchten vol Surinaamse toeristen die Suriname gaan bezoeken. De regering moet prioriteiten gaan stellen nu om de binnenstad veilig te maken. De overheid heeft zelf aangekondigd dat er zware regens en rukwinden zullen voorkomen maar zorgt zelf niet voor de eigen veiligheid in de binnenstad.

De trottoirs in Paramaribo en omstreken laten ook veel te wensen over. En als  het even regent lopen delen van de binnenstad onder water. De binnenstad moet beschouwd worden als de woonkamer van een huis. Het moet er netjes en verzorgd uitzien. Het is het gezicht van Suriname die de toerist te zien krijgt. We moeten in dit land leren om prioriteiten te stellen en niet te bezuinigen op essentiele zaken die ons duur kunnen komen te staan.

Foto: theworldnews.net

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnParamaribo niet toeristvriendelijk