Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Paramaribo is een must visit in Zuid-Amerika

Geplaatst

op

Volgens reiswebsite Hand Luggage Only is Paramaribo een plek die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Al is volgens de site Suriname bij velen niet bekend, laat staan dat mensen de hoofdstad kennen. Toch heeft de Surinaamse hoofdstad een plekje in de top 10 van steden in Zuid-Amerika weten te bemachtigen.

Paramaribo staat op plek nummer vijf van de te bezoeken steden in Zuid-Amerika. Deze plek heeft de stad vooral te danken aan haar vermelding op de werelderfgoedlijst van Unesco. Als hoogtepunten in de stad worden Fort Zeelandia, het presidentieel paleis en de St. Petrus en Paulus Basiliek genoemd. Volgens de website is Paramaribo een goed startpunt om vanuit daar het regenwoud te gaan ontdekken. De stad wordt verder omschreven als een smeltkroes van mensen en culturen.

De top 10 van te bezoeken steden ziet er verder als volgt uit:
1. Buenos Aires, Argentinie
2. Montevideo, Uruguay
3. San Pedro De Atacama, Chili
4. Sao Paulo, Brazilie
5. Paramaribo, Suriname
6. Lima, Peru
7. Santiago, Chili
8. El Calafate, Argentinie
9. Bogota, Colombia
10. La Paz, Bolivia

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |