Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Paramaribo is een must visit in Zuid-Amerika

Geplaatst

op

Volgens reiswebsite Hand Luggage Only is Paramaribo een plek die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Al is volgens de site Suriname bij velen niet bekend, laat staan dat mensen de hoofdstad kennen. Toch heeft de Surinaamse hoofdstad een plekje in de top 10 van steden in Zuid-Amerika weten te bemachtigen.

Paramaribo staat op plek nummer vijf van de te bezoeken steden in Zuid-Amerika. Deze plek heeft de stad vooral te danken aan haar vermelding op de werelderfgoedlijst van Unesco. Als hoogtepunten in de stad worden Fort Zeelandia, het presidentieel paleis en de St. Petrus en Paulus Basiliek genoemd. Volgens de website is Paramaribo een goed startpunt om vanuit daar het regenwoud te gaan ontdekken. De stad wordt verder omschreven als een smeltkroes van mensen en culturen.

De top 10 van te bezoeken steden ziet er verder als volgt uit:
1. Buenos Aires, Argentinie
2. Montevideo, Uruguay
3. San Pedro De Atacama, Chili
4. Sao Paulo, Brazilie
5. Paramaribo, Suriname
6. Lima, Peru
7. Santiago, Chili
8. El Calafate, Argentinie
9. Bogota, Colombia
10. La Paz, Bolivia

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen