Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Paramaribo is een must visit in Zuid-Amerika

Geplaatst

op

Volgens reiswebsite Hand Luggage Only is Paramaribo een plek die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Al is volgens de site Suriname bij velen niet bekend, laat staan dat mensen de hoofdstad kennen. Toch heeft de Surinaamse hoofdstad een plekje in de top 10 van steden in Zuid-Amerika weten te bemachtigen.

Paramaribo staat op plek nummer vijf van de te bezoeken steden in Zuid-Amerika. Deze plek heeft de stad vooral te danken aan haar vermelding op de werelderfgoedlijst van Unesco. Als hoogtepunten in de stad worden Fort Zeelandia, het presidentieel paleis en de St. Petrus en Paulus Basiliek genoemd. Volgens de website is Paramaribo een goed startpunt om vanuit daar het regenwoud te gaan ontdekken. De stad wordt verder omschreven als een smeltkroes van mensen en culturen.

De top 10 van te bezoeken steden ziet er verder als volgt uit:
1. Buenos Aires, Argentinie
2. Montevideo, Uruguay
3. San Pedro De Atacama, Chili
4. Sao Paulo, Brazilie
5. Paramaribo, Suriname
6. Lima, Peru
7. Santiago, Chili
8. El Calafate, Argentinie
9. Bogota, Colombia
10. La Paz, Bolivia

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen