woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Paramaccaners willen meer halen uit ontwikkelingsfonds Newmont

lees ook ...

Staatsolie directeur kondigt vierde SEOGS 2024 aan met optim...

Annand Jagesar, directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname, kondigt met veel enthousiasme de vierde editie van de Suriname Energy, Oil & Gas Summit & Exhibition (SEOGS 2024) aan,...

Paramaccaners willen meer inspraak hebben in het Newmont-Pamaka Community Development Fund (NPCDF). Het traditioneel gezag en de rest van deze gemeenschap willen graag dat middelen uit dit fonds efficiënter worden aangewend voor de ontwikkeling van de Paramaccaners. In verband hiermee heeft een sterke delegatie op maandag 16 januari 2023 een werkbezoek gebracht aan waarnemend president Ronnie Brunswijk om de aandacht van de regering te vragen voor de ontwikkelingen met betrekking tot dit fonds.

Bij wet is vastgesteld dat de goudmaatschappij een fonds in het leven moet roepen om te werken aan duurzame ontwikkeling van de Paramaccaners. Hierin moeten steeds twee vertegenwoordigers namens de overheid, de Paramaccaanse gemeenschap als ook Newmont zitting moeten nemen. Brunswijk heeft de medewerking toegezegd om bij het aanwijzen van van vertegenwoordigers namens de overheid, rekening te houden met personen die affiniteit hebben met de Pamaka-samenleving.

Hij is van mening dat alle betrokken partijen de duurzame ontwikkeling van de groep als voornaamste doel moeten nastreven. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het Pamaka traditioneel gezag onder leiding van enkele kapiteins en vertegenwoordigers van de stichting Duurzame Ontwikkeling Pamaka onder leiding van Geertruida Loseng.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParamaccaners willen meer halen uit ontwikkelingsfonds Newmont