zondag 5 februari 2023
25.7 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Paramaccaners willen meer halen uit ontwikkelingsfonds Newmont

lees ook ...

Indiase investeringen voornamelijk in Nickerie

De Republiek India heeft verschillende investeringsprojecten aangeboden aan Suriname waarbij diverse investeerders zijn bereid om te investeren in ons land.  President Santokhi heeft zich persoonlijk ...

Paramaccaners willen meer inspraak hebben in het Newmont-Pamaka Community Development Fund (NPCDF). Het traditioneel gezag en de rest van deze gemeenschap willen graag dat middelen uit dit fonds efficiënter worden aangewend voor de ontwikkeling van de Paramaccaners. In verband hiermee heeft een sterke delegatie op maandag 16 januari 2023 een werkbezoek gebracht aan waarnemend president Ronnie Brunswijk om de aandacht van de regering te vragen voor de ontwikkelingen met betrekking tot dit fonds.

Bij wet is vastgesteld dat de goudmaatschappij een fonds in het leven moet roepen om te werken aan duurzame ontwikkeling van de Paramaccaners. Hierin moeten steeds twee vertegenwoordigers namens de overheid, de Paramaccaanse gemeenschap als ook Newmont zitting moeten nemen. Brunswijk heeft de medewerking toegezegd om bij het aanwijzen van van vertegenwoordigers namens de overheid, rekening te houden met personen die affiniteit hebben met de Pamaka-samenleving.

Hij is van mening dat alle betrokken partijen de duurzame ontwikkeling van de groep als voornaamste doel moeten nastreven. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het Pamaka traditioneel gezag onder leiding van enkele kapiteins en vertegenwoordigers van de stichting Duurzame Ontwikkeling Pamaka onder leiding van Geertruida Loseng.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParamaccaners willen meer halen uit ontwikkelingsfonds Newmont