woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Paramaccaanse granman krijgt nieuwe woning

lees ook ...

Moordenaar omgekomen in ziekenhuis

R.S.(60), die kans had gezien zijn dochter te vermoorden uit ‘jaloersheid’, naar zeggen van de moeder en broers, is vandaag in het ziekenhuis gestorven. Na zijn snode daad nam hij een verdelgingsmidde...

Jozef Forster, de Paramaccaanse granman, die sinds 2020 is beëdigd, maar nog niet over een goede residentie beschikte heeft een woning gekregen. Door tussenkomst van de gemeenschap, multinational Newmont en het commissariaat van het Paramaccaans gebied is een nieuw huis voor het grootopperhoofd gebouwd.

Volgens minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) is dit het bewijs van een goede samenwerking tussen relevante actoren. Emanuel is blij met deze ontwikkeling. Ze ziet graag dat er meer van dit soort projecten worden geïnitieerd. De minister is bekend met de vele obstakels in sommige delen van het binnenland. “Het gebrek aan cohesie brengt met zich mee dat de ontwikkeling niet op de juiste wijze ter hand wordt genomen”, zei de ROS-minister.

Ze roept op tot verbetering van de onderlinge relaties, het onderhandelingsniveau en de samenwerking tussen gemeenschappen en multinationals in hun woongebied. Volgens Wilfred Visser, algemeen directeur van Newmont Suriname is de schenking conform het sociaal beleid de bestaande samenwerking met de Paamaka gemeenschap.

Hij omschrijft dit als een van de vele zichtbare bewijzen die getuigen van de goede samenwerking.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParamaccaanse granman krijgt nieuwe woning