dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Paramaccaans gebied stabiel

lees ook ...

Bouterse: “De situatie in Suriname maakt je depressief”

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdagavond tijdens een kadermeeting van zijn partij flink uitgehaald naar de regering-Santokhi. Dat het niet goed gaat in het land heeft hij benadrukt in zijn toe...

Het Paramaccaans gebied in het district Sipaliwini is nu stabiel. Nu is het overtollig water dat  het gebied had getroffen   bijna helemaal teruggetrokken. een goed teken is dat het dagelijks leven daardoor weer op gang komt. Dit is een mededeling van districtcommissaris José Jabini.

“Op dit moment is er geen dreiging. Het water is wel nog hoog. Het is tot de oever. We zijn in de grote regentijd, dus er kan nog van alles gebeuren. Na mei dan zijn we een beetje gerust,” aldus de dc.  “Eén ding staat vast, de dorpsbewoners hebben hulp nodig, omdat hun kostgronden onder water zijn gelopen. Alles is vernietigd,” volgens de burgervader. De burgervader heeft elf dorpen in het gebied bezocht, en samen met de leiders naar een opslossingsmodel voor het gebied gezocht.

Hulpgoederen zijn door de overheid gestuurd naar deze dorpen. De gezinnen hebben een pakket ter waarde van SRD.1000,- (duizend Surinaamse dollars) ontvangen. Rijst, olie, kip, toiletpapier, drinkwater en andere goederen, maken deel uit van het pakket. Na een week zal men nagaan hoe er verder hulp geboden kan worden volgens de burgervader.

De zware regen van de afgelopen weken in het binnenland  hebben woongebieden onder water gezet. Enkele gebieden moesten mensen zelf evacueren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameParamaccaans gebied stabiel