zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
5
(2)

Para heeft inzamelbakken voor plastic en aluminium afval

lees ook ...

Gratis avond schoolvervoer van MinOWC

Het ministerie van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur heeft voor personen die 's avonds de school moeten bezoeken, wederom gratis schoolvervoer ingesteld. Het grootste deel dat gebruik maakt van het a...

Op Bernhardorp nabij het voetbalveld en op Zanderij wooncentrum zijn afgelopen zaterdag inzamelbakken geplaatst. Hiermee wordt de gemeenschap geïnspireerd naar beter afvalbeheer in het district. De inzamelbakken zijn een hulp voor het district om plastic en aluminium afval op een correcte wijze in te zamelen.

De inzamelbakken zijn van Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur). In februari 2022 zijn de gesprekken begonnen met de districtsleiding om 25 plekken te identificeren in woongebieden waar de inzamelbakken van SuReSur het best geplaatst kunnen worden.

Ook bij de luchthaven en recreatieoorden zullen inzamelbakken geplaatst worden om meer bewustwording rondom ‘Schoon Suriname’ te stimuleren en zwerfafval te minderen.

Sinds de start van Stichting Support Recycling Suriname is het doel geweest om Suriname te voorzien van inzamelbakken om afvalscheiding te stimuleren en plastic en aluminium zoveel als mogelijk weg te houden van Ornamibo. In februari 2022 zijn de gesprekken begonnen met districtscommissaris Marlene Joden en haar team om 25 plekken te identificeren in het district waar de inzamelbakken van SuReSur het best geplaatst konden worden.

De donor van dit project, SEMIF – Stichting Suriname Environmental and Mining Foundation – is een non-profit organisatie die model staat voor en stimuleert de duurzame ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen in Suriname.

De stichting is afhankelijk van sponsoring en donaties voor het realiseren van haar doelen en is dankbaar met donoren als SEMIF. Naast partnerschappen met donoren werkt SuReSur ook nauw samen met het bedrijfsleven. Gesprekken over beter afval beheer bij grote productie bedrijven is momenteel de focus van de stichting en is er een actieplan gereed welke momenteel wordt besproken met het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM).

Dit jaar zal de stichting ook meer bekendheid geven aan bereikte doelen en partners in de diverse projecten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePara heeft inzamelbakken voor plastic en aluminium afval