woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(5)

Paniekzaaier

lees ook ...

DNA stemt in met wijzigingen in wetten geldwitwassen en Inte...

De Nationale Assemblée (DNA) heeft unaniem twee cruciale wetsontwerpen aangenomen, met elk 39 stemmen: Wijziging van de Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrori...

De minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), vind dat er onnodig paniek wordt gezaaid door het bericht van de SATCA, Suriname Air Traffic Controllers Association. In dit bericht wordt vermeld dat het ILS (Instrument Landing System) defect is. Dit systeem begeleidt vliegtuigen bij het landen op onze nationale luchthaven. Met name bij slecht zicht, wordt dit systeem gebruikt om de piloten te helpen het toestel veilig aan de grond te krijgen.

De minister, Albert Jubithana, vindt het geen goed idee om het volk te informeren, in dit geval de reizigers die naar Suriname vliegen. De reizigers zouden ervoor kunnen kiezen om niet naar Suriname te gaan door dergelijke berichten. De minister houd deze informatie liever achter want dan kan men ongestoord naar Suriname komen. De redenen waarom de minister deze informatie niet wil delen, weet alleen hij. Hij geeft aan dat hij de situatie wel heeft besproken tijdens de recente begrotingsbehandelingen.

Reizigers boeken een vlucht naar Suriname zonder voldoende te zijn geïnformeerd. Waarom maakt de minister de keuze voor de reiziger, hij of zij kan toch zelf beslissen om te vliegen? Maar dan op basis van alle beschikbare informatie. Het is schokkend dat die keuze vrijheid niet wordt gegund aan de reiziger! Laat de mensen zelf beslissen, tijd voor een volwassen benadering van de mensen. Wanneer houdt de regering op met dit achterlijk systeem van pappen en nathouden. De regering moet meer transparantie nastreven, dat zorgt voor begrip.

Stel dat het weer misgaat, wat zal de minister zeggen: ik wist het niet? Het vermelden in een bespreking zorgt er niet voor dat de problemen worden opgelost. Het vergt inzet en ervoor zorgen dat, in ieder geval dat wat onder jouw verantwoordelijkheid valt, goed loopt. Als het je niet lukt, dan ben je niet op de juiste plek en laat het aan een ander over.

Het is nu bekend, it is out in the open. We weten wie verantwoordelijk is als het zover komt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePaniekzaaier