zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
5
(1)

Paniek rond dam was nooit nodig

lees ook ...

Jonge bromfietser ramt houtblok en laat het leven

De afdeling Verkeersunit van Regio Midden deed op 12 mei 2023 na de melding van een verkeersongeval aan de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Groot Blijdenshoopweg, de locatie aan voor onderzoek. Zij ...

Volgens Eddy Fränkel was er nooit paniek nodig rond de situatie bij de stuwdam in Afobaka. De onderhoudsweg, die deels was afgekalfd door wegstromend regenwater, is tussen maandag en dinsdag hersteld. Fränkel, de directeur van de Staatsolie Power Company Suriname (SPCS N.V.), die het beheer over de dam voert, zegt dat er voor de rest niets aan de hand is.

Hij legt uit dat er van een landhoofd, dat helemaal aan de voet van de weg staat en tevens een onderhoudsweg is, een deel van het talud was weggespoeld door de zware regens. De afkalving is naar tevredenheid hersteld en er zijn voorzieningen getroffen om te voorkomen dat er weer afkalving optreedt. Fränkel benadrukt dat er nooit sprake is geweest van een dambreuk en dat de situatie nu volledig is hersteld.

Fränkel merkt op dat het op Afobaka net als in Paramaribo en andere districten extreem heeft geregend. Hij zegt dat het hemelwater zijn weg naar de rivier heeft gevonden en dat paniek nooit nodig was, vanaf het eerste moment niet en nu nog steeds niet. De waarschijnlijkheid dat een soortgelijke situatie zich bij andere delen van de weg voordoet, is volgens Fränkel zeer laag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePaniek rond dam was nooit nodig