zondag 4 juni 2023
26.8 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Pand historische binnenstad gerenoveerd

lees ook ...

Mining- en trainingcenters geopend voor minder kwikgebruik

Waarnemend president Ronnie Brunswijk deelde het college en de samenleving in De Nationale Assemblee op dinsdag 30 mei mee, dat met behulp van de UNDP en andere donoren er gewerkt wordt aan het terugb...

Het pand aan de Mirandastraat 10 dat werd gerenoveerd als onderdeel van ‘PURP’  vond op vrijdag 31 maart plaats. De formele overdracht was op 04 april  jongstleden waarbij de opdrachtgever, het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, het pand aan het ministerie van Justitie en Politie overgedroeg.

Tussen de ministeries is overeen gekomen dat dit pand volledig verhuurd wordt aan derden voor commercieel gebruik, vandaar dat het pand gelijk weer overhandigd werd aan het Directoraat Cultuur om voor de huur afspraken te zorgen. De historische binnenstad van Paramaribo is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en Mirandastraat 10 hoort daarbij. De renovatie van dit gebouw is onderdeel van het “Paramaribo Urban Rehabilitation Program” (PURP).

De gebruiker van het gebouw is het ministerie van Justitie en Politie. In dit gebouw was de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) gehuisvest en later de afdeling Vreemdelingendienst van het Ministerie van Justitie en Politie. In het jaar 2015 is dit gebouw voor een deel verwoest door brand. In oktober 2021 werd het renovatiewerk van het pand aan de Mirandastraat 10 gegund aan het aannemingsbedrijf Baska NV, en de werkzaamheden zijn in januari 2022 gestart. De supervisie werd uitgevoerd door KDV Architects.

Het doel van PURP is het leveren van een bijdrage aan de sociaal-economische revitalisering (herleven) van de historische binnenstad van Paramaribo. Het programma wordt uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, onder supervisie van het Directoraat Cultuur. De dagelijkse werkzaamheden van PURP worden uitgevoerd door een Program Implementation Unit (PIU).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePand historische binnenstad gerenoveerd