maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
3.5
(2)

Pan American Real Estate bouwt huizen in Noord

lees ook ...

ABOP en PL gaan samen verkiezing 2025 in

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) en Pertjajah Luhur (PL) hebben reeds besloten met elkaar te blijven samenwerken. Zij gaan samen de verkiezing  van 2025 in. De samenwerking tusse...

Pan American Real Estate heeft binnen de woningbouwsector  goed werk verricht. President Santokhi vindt het een bijzondere prestatie van de ondernemer om in een crisis periode kwalitatief betaalbare woningen te bouwen. “Hij heeft aan mij gezegd; President ook al moet wat verlies lijden. Ik ga door met het project. Dat is dienstbaarheid aan de samenleving”, aldus het staatshoofd over de inzet van de ondernemer die met zijn project een bijdrage levert aan het lichten van de woningnood.

Het staatshoofd heeft op 4 september 2021 aanwezigen toegesproken bij de launch van de ‘Nort Area One’ fase van het woningbouwproject van Pan American op Paramaribo-Noord. Het project telt ruim vijfhonderd woningen. De president stelt de samenleving gerust dat het woningbouwbeleid voldoende aandacht zal krijgen. Er zullen nieuwe projecten uitgevoerd worden alsook projecten die bij zijn aantreden reeds in uitvoering waren. Ten aanzien van het laatste zullen er eerst evaluaties uitgevoerd, alvorens deze woningbouwprojecten voort te zetten. De president noemde onder andere projecten in Paramaribo-Noord, een die te Voorburg zal worden opgezet, maar ook personen die behoefte hebben aan een bouwkavel zullen aan hun trekken komen.

Ook zal de regering inkomen met het ontsluiten van gebieden waar tijdens het vorig regeertermijn bouwkavels zijn uitgegeven aan burgers en er geen bestaande infrastructuur is. Gronden die nog beschikbaar zijn zullen worden ontsloten en verstrekt worden aan burgers die daaraan behoefte hebben. Ook zal aandacht besteed worden aan sociale woningbouw voor zij die moeilijk voor een eigen dak boven het hoofd kunnen zorgen. Ook zullen er ook naar mogelijkheden worden gekeken om de handen ineen te slaan met particulieren om intensiever het huisvestingsbeleid aan te pakken.

Bedrijfsleider Ismaël Sohrabkhan van Pan-American zegt dat het opzetten van betaalbare kwaliteit woningen in een leefbare omgeving niet zonder ondersteuning van de overheid kan. Regering het gaat nog niet snel genoeg, maar wij zouden vandaag niet hier kunnen zijn op een project voorzien van elektriciteit en waar de asfaltering vandaag begint. De bedrijfsvoerder benadrukt dat de woningen op dit project 40 procent goedkoper zijn bij de concurrent.

Hakrinkbank directeur Sheoradj Panday zegt dat zijn instelling reeds 20 jaren ervaring heeft met zaken doen met de ondernemer. Het gaat om een familiebedrijf dat zich houdt aan haar woord. Het is in Nickerie begonnen met de verkoop van bromfietsen en auto’s. Het zijn eerlijke zakenpartners, die vandaag de dag verder zijn uitgegroeid met meerdere zaken, in de autohandel, auto parts en in real estate, zegt de bankdirecteur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePan American Real Estate bouwt huizen in Noord