Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Palulu Woon- en Werkcentrum in Suriname geopend

Geplaatst

op

Wooncentrum Palulu. Foto Nii

Losia Orisa en Sabrina Ceder van Mi Abri zijn de regering heel dankbaar voor hun ondersteuning. Zij zijn nu ondergebracht in een woonruimte met de basisvoorwaarden en zullen een menswaardig leven lijden. Om dit mogelijk te maken heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) de Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum in het leven geroepen om het probleem van woningnood aan te pakken.

De opening is gisteren verricht door minister André Misiekaba in aanwezigheid van DNA-voorzitter Jennifer Simons en andere gasten. Het centrum dat staat aan de Magnesiumstraat kan 130 gezinnen accommoderen. De eerste groep heeft al haar intrek genomen. Deze groep woonde onder slechte omstandigheden te ‘Mi Abri’ op de hoek Rode Kruislaan en Maystraat. Zij bestaat uit 85 gezinnen met 154 kinderen. Hun eerdere woonsituatie was mensonwaardig en kindonvriendelijk. Ook moesten deze Surinamers het doen zonder goede sanitaire voorzieningen.

De stichting heeft ook als taak om deze groep verder te helpen in zelfredzaamheid en sociale weerbaarheid. Werkgelegenheid en ondernemerschap zijn onderdeel hiervan. Op deze manier kunnen zij doorstromen naar hun permanente huisvesting. Dit alles gaf minister Misiekaba aan tijdens zijn toespraak.

Tijdens deze plechtigheid is de onthulling gedaan van de naamborden van Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum en het Businesscentrum. Daarnaast heeft de installatie van het bestuur van de stichting plaatsgevonden. Joan Dogojo is de voorzitter die ondersteund wordt door vijf personen. Ook hebben de aanwezigen een rondleiding gehad op het complex.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Harrywal

Hoek rode kruislaan en Maystraat ? Hartje Paramaribo? Wat erg. NDP product dus goed dat ze die rommel opruimen ik feliciiteer ze niet het was hun plichtAdvertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen