Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PALU: Waar het volk inhoudelijk voor gestemd heeft moet snel blijken

Geplaatst

op

Palu Logoweb E1496538310756

Met bijna alle stemmen gesteld, feliciteert de PALU de politieke partijen die zetels hebben weten te bemachtigen in de afgelopen verkiezingen. Met name feliciteert de PALU de twee duidelijke winnaars, de VHP en de ABOP. Uit de grote steun mag blijken dat de verwachtingen bij de kiezers heel hoog liggen. Het kiezersvolk heeft terecht TEGEN de arrogantie, chaos en financieel wanbeleid van de NDP-regering gestemd met de gedachte dat alles hierna beter zal zijn. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar dat er een wijziging moest komen in het beleid stond als een paal boven water. Doorgaan op het traject dat de NDP-coalitie na 2015 eenmaal was opgegaan zou alleen maar nog meer chaos en economische neergang betekenen. Of dat wat de kiezers zochten ook overeenkomt met wat de komende regering kan leveren, dat zal gauw blijken. Feit is dat men de regering naar huis wilde. Tot zover lijkt die wens in vervulling te gaan.

In de Surinaamse geschiedenis zijn er meer momenten geweest waar het volk tegen heeft gestemd. Regeringen met verschillende (partij-)politieke signatuur hebben zo elkaar afgewisseld maar kennelijk geen blijvend welzijn en welvaart gebracht voor het Surinaamse volk. En terwijl de ene regering enkele positieve maatregelen heeft doorgevoerd, lijkt de andere daaropvolgende regering de positieve zaken terug te draaien en “haar eigen ding” te doen. Hiermee lijkt Suriname afgelopen 45 jaren in een politieke cirkel te blijven ronddraaien zonder echt blijvende vooruitgang te boeken.

Uit het tegen stemmen van de kiezers zullen daarom de juiste lessen geleerd moeten worden. Het resultaat van de verkiezingen moet niet slechts vertaald worden als een keuze van het volk om de NDP naar huis te sturen. De PALU kijkt daarom uit naar wat de nieuwe regering inhoudelijk zal presenteren en doen. De PALU is van mening dat de nieuwe regering de mogelijkheid heeft om de politieke cirkel te doorbreken waar Suriname in lijkt te blijven ronddraaien. Zoals door de PALU is aangegeven tijdens de verkiezingscampagne zou de regering in staat moeten zijn om binnen zes maanden financieel-economische stabiliteit te brengen op eigen kracht. De PALU zal zeker elk beleid ondersteunen om de productie op gang te brengen waarbij voorrang wordt gegeven aan het eigen, in Suriname aanwezige kapitaal, kennis en kundigheid.

Bron: Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie
(PALU)
Suriname

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

In Suriname komen meer gronduitgifte schandalen aan het licht

Geplaatst

op

Img 75b4332c553d 1

Het laatste woord over de verkaveling van de Cultuurtuin is nog lang niet gezegt, wanneer een veel groter gronduitgifte schandaal aan het licht komt.

In deze gaat het niet om Noersalim maar Ex-Minister Soerdjan van Ruimtelijke ordening Grond en Bosbeheer (ROGB).
Soerdjan werd door President Bouterse de wacht aangezegd.

Er is aan het licht gekomen dat Soerdjan aan 87 personen en 1 stichting, grond heeft toegewezen.
Alle in deze betrokken belanghebbenden kregen hun bereidverklaring binnen enkele dagen uitgereikt.

De 88 uitgegeven terreinen bedragen samen 73,5299 ha., welke deel uitmaakt van het ’s Lands Boerderij in het district Wanica.

De uitgifte gebeurde in drie verschillende perioden. In het eerste geval dienden 36 personen een aanvraag in op 21 mei en hadden hun bereidverklaringen op 23 mei, al in handen.
In het tweede geval dienden 43 personen hun aanvragen in op 18 juni en hadden reeds op 26 juni een bereidverklaring. In het derde geval gaat het om 8 personen die aanvragen indienden op 14 juni en kregen al op 26 juni hun bereidverklaring.

De percelen zijn aan de personen uitgegeven ter bebouwing en bewoning. Het perceel uitgegeven aan de stichting is bestemd voor zakelijke doeleinden.
Het gaat dan om “Humble at the Top NV”.
De indiening van deze aanvraag geschiedde op 19 juni en de bereidverklaring werd uitgereikt op 26 juni.

Whatsapp Image 2020 07 27 At 12.50.29
Een deel van s’lands boerderij in Suriname

Culturu.com—Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Eid ul-Adha in Suriname

Geplaatst

op

Cows 4450943 960 720

Eid Ul-Adha, ook wel het offerfeest genoemd, is een feest dat jaarlijks door de muslim gemeenschap wordt gevierd in Suriname. Hierbij herdenken zij dat de profeet Ibrahim van God zijn zoon moest offeren.

De profeet Ibrahim werd nog net op tijd door God gestopt. God had gezorgd voor een ram die de profeet in de plaats van zijn zoon moest offeren. Maar de gehoorzaamheid van de profeet was getest en hij had de zware test glansrijk doorstaan. Op deze dag worden er runderen of schapen geslacht als herdenking aan de ram waarin God had voorzien. En uit dankbaarheid wordt er vlees verdeeld onder hen die het nodig hebben. Het verdelen van vlees zal vooral dit jaar voor vele gezinnen die te lijden hebben onder de gevolgen van de Covid-19 en de financiële crises een zegen zijn.

Eid Ul Adha is een nationale vrije dag in Suriname, die gelijk is gesteld aan de Zondag en wordt dit jaar gevierd op 31 juli.

culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen