donderdag 18 april 2024
29 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
5
(2)

Palmentuin in juli weer open voor publiek

lees ook ...

Geen acties meer bij RGD

De acties bij de Regionale Gezondheidsdienst zijn per 11 april opgeschort. Rakesh Gajadhar Sukul directeur bij het ministerie van Volksgezondheid (VG), garandeert dat er gewerkt wordt aan het inhalen ...

Het Directoraat Cultuur voert werkzaamheden uit in de Palmentuin tot de maand juli. Clifton Braam, die onderdirecteur is van deze afdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) gaf dit te kennen aan SUN. Het gaat onder andere om onderhoudwerkzaamheden in meedere fasen.

“Al geruime tijd moeten er enkele palmen verwijderd worden, omdat ze veel te oud zijn of aan een bepaalde ziekte lijden. Er zijn verschillende fasen waarin men moet werken. Fase 1 is afgerond. Er is een studie gedaan om na te gaan wat de status is van de bomen. Er is aangegeven welke bomen wegmoeten. Er zal ook weer herbeplanting plaatsvinden”, aldus Braam.

Prakwaki heeft een studie gedaan en aangegeven welke bomen niet meer voldoen. Oude bomen zijn verwijderd, omdat die een gevaar vormden voor de veiligheid. Een deel van deze bomen moet nog worden verwijderd, omdat zij niet meer voldoen. Dit hoorde tot de tweede fase van de werkzaamheden.

Sommige bomen zijn aangetast door ziekten. Herbeplanting en bemesten horen ook tot de plannen. De onderdirecteur doet een beroep op de gemeenschap om de Palmentuin niet te betreden. Men streeft ernaar om de tuin in juli weer open te stellen als alles volgens plannen verloopt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePalmentuin in juli weer open voor publiek