Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Pakittow roept Surinamers op tot protest

Geplaatst

op

Stephano Biervl

Pakittow (Stephano Biervliet) heeft via zijn Facebook page de bevolking opgeroepen tot protest. Hij roept het volk op om vrijdag 25 september om 09.00 uur te komen protesteren op het Onafhankelijkheidsplein met potten en pannen, tegen de benzineprijs. Hij zegt: ”Wij zijn bereid te helpen om Suriname op te bouwen, maar we gaan onszelf niet uithongeren voor mensen die vrij rondlopen terwijl zij hebben gestolen.” Zijn leus is ”Zakka benzine of joe sref’ kan zakka.’

Pakittow is bekend in Suriname. Hij had vóór de verkiezingen een goed opgezet protest georganiseerd, waar duizenden mensen op af waren gekomen. Hij is bestuurslid van de politieke partij PRO en tijdens de verkiezingen en bij de telling van de stemmen was hij één van de zelfbenoemde ‘wachters’ in het National Indoor Stadion waar het hoofdstembureau gevestigd was.

Hij was voorbereid – met baddoek, hangmat en verschoning en al-  om elke frauduleuze handeling te voorkomen.  Door het vrijwilligerswerk van de  ‘wachters’  is voorkomen dat enkele dozen met stembiljetten uit het stembureau werden ontvreemd.

Culturu.com

 

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maureen
dinsdag 22 september 2020 22:33

Helemaal gelijk. Dieven rovers van de staat met miljoenen van de staat lopen vrij rond en wie moet maar betalen het volk nee niet het volk zo straffen. Deze regering gaat het niet lang maken verkiezingen opnieuw

Hortance
dinsdag 22 september 2020 22:35

Bouterse maar terug dan maar gestolen geld in de kas

Michel
dinsdag 22 september 2020 22:37

Ga demonstreren, mooi, laat Bouterse weer aan de macht komen.

Wat een SUKKEL ben je.
Wil je nu het land maken net als Venezuela. En dat vlug je uit het land.
Lafaard!!!!

Edward
dinsdag 22 september 2020 22:38

Brandstof prijs nu omlaag. Nederlanders die plotseling surinamers worden om functie. First lady krijgt bevoorrechte plekken en familieleden nee deze regering is 1 en al oplichters volk massaal op straat

Bad boy
dinsdag 22 september 2020 23:02

Laat pakitauw opdonderen, wat voor protesteren, ze moeten niet lullen, 10 jaren heb je ze niet gehoord, als zijn partij wel zetel had gehad bij de verkiezingen zou hij wel anders lullen.

Walter
dinsdag 22 september 2020 23:23

Ja ga demonstreren als je niet eens ben waarom zo duur moeten we onze auto’s nu verkopen moeten we benzine gaan roven

Gino
dinsdag 22 september 2020 23:26

Nee eerlijk is eerlijk het volk heeft geen geld dan komt deze regering zout en peper in de wonden zetten. Help ons dat we naar ons werk kunnen rijden. Niet lopen of een ezel met kar naar de markt .. militairen de straat op

Bryan
woensdag 23 september 2020 11:39

Wat lult deze lulhannes.
Als hij een zetel bemachtigd had zou hij hetzelfde lied zingen als de regering.
In plaats van te protesteren zou het dapper van hem zijn om met constructieve ideeën te komen.
Dit vereist wel competentie en intellect natuurlijk en daar schiet hii duidelijk in tekort.
GOED ADVIES AAN STEPHANO:
GA NOG EEN PAAR JAAR AAN DE MOEDERMELK EN DAN MAG JIJ MEEPRATEN.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen