donderdag 21 oktober 2021
28.7 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
0
(0)

Pakketten voor communities of interest Rosebel

lees ook ...

Gezinnen met uitzetting gedreigd, wenden zich tot de vp

Bewoners van Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum aan de Magnesiumstraat zijn ten einde raad. Zij verzoeken de regering te voorkomen dat ze nog deze maand uit hun huis worden gezet. De eigenaar van d...

Rosebel Community Fund heeft op 27 en 28 juli de gemeenschappen van Nieuw Koffiekamp, Brownsweg, Balingsoela, Kwakoegron, Marchallkreek, Klaaskreek, Nieuw Lombé, Njoeng Jacobkondre, Baling, Misalibi en Bilawatra voorzien van levensmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze dorpen worden gerekend tot de Communities of Interest van Rosebel Gold Mines (RGM).

Kapitein Kaffe  is niet helemaal tevreden met de werkwijze, zonder structuur. “Ze geven maar wat en wanneer ze willen”.  Hoofdkapitein Michel Walden van Klaaskreek: “Het traditioneel gezag is blij met de pakketten, maar in de dorpen zijn er meer hulpbehoevenden.”

Verena Diko, voorzitter van de communicatiecommissie tevens kapitein van Nieuw Lombé, is tevreden over dit sociaal project. “omdat we het tegenwoordig heel moeilijk hebben. Dit gebaar komt bijzonder goed aan en wij zijn blij met deze tegemoetkoming.” RCF-voorzitter Stephanie van Lobbrecht  staat open voor overleg met het traditioneel gezag over de registratie van sociaal zwakkeren in de diverse dorpen.

Het gemeenschapsfonds besloot met de voedselpakketten ter waarde van SRD.1.200,- in te springen om de “significante impact” van de Covid-19-pandemie en de zware regens op de dorpen rond de RGM-operaties. Het totale project is begroot op SRD 756.000,-

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePakketten voor communities of interest Rosebel