vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Pakittow op 18 april weer voor de rechter

lees ook ...

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining 'Electro-Huisinstallatie' het project 'Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de C...

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet, leider van het protest van 17 februari jongstleden moet opnieuw voor de rechter verschijnen op 18 april aanstaande. Public Relations van het Openbaar Ministerie gaf volgens Starnieuws te kennen, dat de dagvaarding voor 30 maart was ingetrokken, omdat dit niet volgens de juiste regels tot stand was gekomen.

 Opruiing, poging doodslag en poging zware mishandeling worden de leider ten lastte gelegd. Eeder ging Pakittow in beroep tegen verlenging van zijn aanhouding en slaagde. Het hof oordeelde dat er een redelijk vermoeden van schuld bestond, maar geen directe noodzaak om hem langer vast te houden.

De eerste rechtzaken tegen verdachten voor hun betrokkenheid bij de rellen van 17 februari werden op 29 en 30 maart gehouden. Het aantal verdachten is boven 100 personen. Deze zaken zullen niet buiten proces worden afgehandeld.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePakittow op 18 april weer voor de rechter