maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
3.6
(65)

Pakittow heeft er genoeg van; hij kan niet meer zwijgen…

lees ook ...

Werknemers SLM vragen om hulp waarnemend president Brunswijk...

Leden van de bond van personeel bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) hebben zich verzameld op het bordes van het Kabinet van de Vicepresident, waar ze een dringend verzoek hebben gedaan aan ...

Pakittow Sephano Biervliet liet vandaag het volgende weten: het word tijd dat ik begin te praten want is genoeg !! als dit zo door blijft gaan, zijn wij surinamers genoodzaakt om deze gasten naar huis te sturen. Dit kan leiden tot een massa lamlegging. Share dit zoveel als mogelijk. Suriname eerst dan de rest!

Het herstel van de Surinaamse economie zou de burger niets kosten. Onder deze voorwaarde en deze belofte, heeft de zwevende kiezer hun vertrouwen schoorvoetend gesteld in deze regering. Offer na offer en verhoging na verhoging bleken nodig, om te kunnen voldoen aan het zwaar eisenpakket van de IMF. Het instituut, waar de PRO als enige politieke partij voorafgaand aan de verkiezing eerlijk over was, waar ondersteuning bij gezocht zou moeten worden.

De VHP had de diaspora, een zogenaamd herstelplan en fresh capital als neon beloften. De koers zou terug gebracht worden naar 1 op 7 en de corrupte vorige regeerders zouden tot terugbetaling aan de staatskas gedwongen worden. De president houdt tot de dag van vandaag dezelfde corrupte regeerders als adviseurs, betaalt hun bedrijven miljoenen en deelt in hoogsteigen persoon onderscheidingen aan ze uit.

En terwijl de regering in tweeën splijt, is men verenigd in het doel van zelfverrijking door grondroof, nepotisme en inmiddels door fraude met betaalopdrachten. Bevestigd is dat de Staat voor minstens SRD 40 miljoen benadeeld is, oftewel vier keer de prijs van de auto van Van Trikt en twee keer de fraude waarvoor Alibux destijds veroordeeld is.

Erger nog, is dat er nog geen enkel ontslag bij de top van Centrale Bank of het Ministerie van Financiën heeft plaatsgehad. Dat de Staat nog geen enkel beslag heeft laten leggen en dat niet de VHP, noch de ABOP ook maar een lid geroyeerd heeft of een sponsorbedrag terugbetaald heeft. Men is niet klaar met zelfverrijking. Men zegt geen sorry tegen het volk. Men gaat door met dezelfde mensen, dezelfde mentaliteit en morgen volgt daardoor weer, hetzelfde resultaat.

De fraude bij de Centrale Bank van Suriname en Financiën is verschrikkelijk. Maar de werkelijke fraude, is de belofte van de VHP dat de kiezer niet zou betalen, want de kiezer betaalt elke dag en de Staatskas ook.

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet

Hoofdbestuurslid PRO

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

20 REACTIES

20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePakittow heeft er genoeg van; hij kan niet meer zwijgen...