zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

PAHO/WHO doneert apparatuur en goederen

lees ook ...

Kleine commissie voor formulering Grondenrechten

Binnenkort moet er een kleine commissie worden ingesteld die de uiteindelijke nota van wijziging voor de wet Collectieve rechten inheemse en tribale volken moet zien te formuleren. De nota moet zo sne...

PAHO/WHO wil Suriname blijven steunen. Beide organisaties werken goed samen met het ministerie van Volksgezondheid vanaf uitbraak van de pandemie. Men verleent technische bijstand. Apparatuur en goederen ter ondersteuning worden geschonken. Nu heeft Suriname weer medische apparatuur en goederen ontvangen om het virus te blijven aanpakken. Volksgezondheid is dankbaar voor “de zoveelste waardevolle donatie”.

 “Wij hopen dat de ziekenhuizen in Suriname die met deze voorraden zullen worden uitgerust, deze goed zullen gebruiken om nog betere patiëntenzorg te verlenen”, zei PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname, Lilian Reneau-Vernon tijdens de overhandiging van de goederen op het terrein van het  Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname. De arts zegt verder dat PAHO/WHO ons land zal blijven ondersteunen tijdens de nasleep van het virus.

Volksgezondheid zegt in een persbericht dat dit het ministerie versterkt in het bieden van gezondheidszorg. Bij de verdeling zal men erop toezien , “..dat de apparatuur en de goederen zullen worden gebruikt waar zij het meest nodig zijn om essentiële gezondheidszorg te verlenen aan de bevolking van Suriname”, volgens het departement.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukt dat corona nog steeds aanwezig is en dat de behandeling geïntegreerd is in de reguliere gezondheidszorg, “zodat wij deze benodigdheden kunnen gebruiken om patiënten te behandelen en onze gezondheidswerkers te beschermen tegen andere besmettelijke ziekten”.

Gelaatsschermen, 56.000 FFP2-beademingsapparaten,  zuurstofapparaten, pakketten verbruiksartikelen,  flesbevochtigers met slangen, luchtinlaat-, bacterie- en hepa-luchtfilters, zuurstofuitlaten, wieltjes en stroomkabels,  neuszuurstofcannules voor volwassenen met tips, alsook voor kinderen,  pediatrische venturimaskers met O2-percentageslot en slang,  handbediende oximeters, operatiejassen en  latex onderzoekshandschoenen zitten in het pakket.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePAHO/WHO doneert apparatuur en goederen