donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(1)

PAHO ondersteunt HEARTS-initiatief Suriname

lees ook ...

Samenwerking PL en ABOP

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft in het openbaar gezegd dat er geen samenwerking meer bestaat tussen zijn partij en de PL. Hiermee verraste hij iedereen.  De partij is nu genoodzaakt een spoedve...

De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) heeft enkele Smart Tv’s gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid van Suriname ter ondersteuning van het HEARTS-initiatief. Dr. Lilian Reneau-Vernon, PAHO/WHO vertegenwoordiger in Suriname, overhandigde de televisies op het kantoor van PAHO.

HEARTS is een technisch pakket dat een strategische aanpak biedt om de cardiovasculaire gezondheid in landen te verbeteren. Dit pakket bestaat uit zes modules en een implementatiegids, die ministeries van Volksgezondheid kunnen gebruiken om het beheer van hart- en vaatziekten te versterken, vooral in de eerstelijnsgezondheidszorg.

Met deze Smart Tv’s zal de kwaliteit en effectiviteit van gezondheidseducatie in Suriname aanzienlijk worden verbeterd. Gezondheidsvoorlichters/-werkers kunnen de televisies gebruiken om video’s en animaties te tonen, interactieve quizzen en games uit te voeren en onlinebronnen te raadplegen die het publiek helpen om de informatie die ze delen beter te begrijpen en te onthouden. Dit zal leiden tot leukere en effectievere gezondheidsvoorlichting en uiteindelijk tot een betere gezondheid.

Reneau-Vernon uitte grote waardering voor de inzet van het Ministerie van Volksgezondheid voor de uitvoering van het HEARTS-programma in Suriname en zegde verdere ondersteuning toe, niet alleen in Paramaribo, maar ook in de verschillende districten. Minister Amar Ramadhin bedankte de PAHO voor de donatie en beloofde deze op de juiste manier te gebruiken om de bewustwording over chronische ziekten te vergroten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePAHO ondersteunt HEARTS-initiatief Suriname